11 Απρ 2015

Οι ηθοποιοί που υποδύθηκαν το Χριστό εξομολογούνται τα «θαύματα» που έζησαν στα γυρίσματα (ΦΩΤΟ)

Οι περισσότεροι ηθοποιοί που ερμήνευσαν το ρόλο του Ιησού φαίνεται πως το έκαναν υπό αντίξοες συνθήκες…
Κι αυτό γιατί όπως φαίνεται δεν ήταν μόνο το βάρος ενός ρόλου που έπρεπε να σηκώσουν, αλλά έπρεπε να αντιμετωπίσουν και αρκετές δυσκολίες κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

Επανήλθαν τα προβλήματα αλκοολισμού του Warner

Ο H.B Warner πήρε τον ρόλο όταν πέθανε ο J.B Warner. Όπως λέγεται, η πίεση για την απόδοση του ρόλου, επανέφερε τα προβλήματα αλκοολισμού που αντιμετώπιζε ο H.B. Warner.



Claude Heater – Ben-Hur (1959) Σκηνοθεσία William Wyler

Το πρόσωπο του Claude Heater δεν φάνηκε καθόλου κατά τη διάρκεια της ταινίας Ben Hur, λόγω της γωνίας λήψης. Μόνο σε μια σκηνή τον είδε μόνο ο Ben Hur (Charlton Heston)



Max von Sydow – The Greatest Story Ever Told (1965)

Ο Max von Sydow λέει πως το πιο δύσκολο κομμάτι στην ερμηνεία του (στην ταινία The Greatest Story Ever Told) ήταν η απαίτηση του σκηνοθέτη να παραμένει στο ρόλο του καθόλη τη διάρκεια. Έτσι, δεν μπορούσε να καπνίσει ανάμεσα στις λήψεις, να πιεί μετά το τέλος ή να είναι τρυφερός με τη σύζυγο του όσο ήταν παρούσα στα γυρίσματα.




Ted Neeley- Jesus Christ Superstar (1973)

Τεράστιο ήταν το σοκ που υπέστη κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων ο Ted Neeley, καθώς λίγο έλειψε να του καρφώσουν τα χέρια στα αλήθεια, μιας και ο ηθοποιός που υποδυόταν τον Ρωμαίο στρατιώτη δε μιλούσε καλα αγγλικα… Αξίζει να σημειωθεί ότι για το ρόλο αυτόν είχε περάσει από κάστινγκ και ο John Travolta.



Robert Powell – Jesus of Nazareth (1977)

Ο Robert Powell, ο οποίος υποδύθηκε τον Ιησού από τη Ναζαρέτ, αρχικά είχε επιλεχθεί για να παίξει τον Ιούδα.
 



Chris Sarandon – The Day Christ Died (1980)

Τον Ιησού είχε υποδυθεί και ο σύζυγος της Susan Sarandon.




Willem Dafoe – The Last Temptation of Christ (1988) Σκηνοθεσία Martin Scorsese

Ο Willem Dafoe δεν μπορούσε να δει για τρεις ημέρες λόγω της υπερβολικής ποσότητας από σταγόνες που του είχαν ρίξει στα ματια για να διασταλούν οι κόρες.




Christian Bale – Mary Mother of Jesus (1999)

Τη μητερα του Ιησού θα έπαιζε αρχικά η Madonna, αλλά απέρριψε το ρόλο τρεις εβδομάδες πριν ξεκινήσουν οι πρόβες.




Jim Caviezel – Passion of the Christ (2004)

Ο Jim Cavizel βίωσε και ο ίδιος μερικά από τα «Πάθη του Χριστού» γυρίζοντας την ταινία. Συγκεκριμένα, μαστιγώθηκε δύο φορές αποκτώντας ένα τεράστιο σημάδι στην πλάτη, ενώ κατά τη διάρκεια της σταύρωσης έπαθε υποθερμία λόγω του χιονιά στην Ιταλία. Και βέβαια αυτό που μπορούμε όλοι να προσέξουμε είναι ότι έπαθε και εξάρθρωση του ώμου του όταν ο σταυρός πέφτει πάνω του. Επισημαίνεται ότι η σκηνή έχει συμπεριληφθεί στην ταινία.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο