11 Απρ 2015

Ποια είναι η Ελληνίδα «Σοφία Λόρεν» που θα πρωταγωνιστήσει σε Βιβλικό έπος της Τσινετσιτά

Πολλοί την αποκαλούν «Ελληνίδα Σοφία Λόρεν». Δεν έχουν άδικο. Διαθέτει τον ίδιο συνδυασμό φυσικής ομορφιάς και μεσογειακού ταμπεραμέντου, ένα «μείγμα» που…
τρελαίνει φωτογραφικούς φακούς και κάμερες. 

Ο λόγος για την Δωροθέα Μερκούρη η οποία το 1994 μετανάστευσε στη Νέα Υόρκη για να κυνηγήσει το μεγάλο όνειρο, να σπουδάσει ηθοποιός και να αντιμετωπίσει μεγαλύτερες προκλήσεις σε ένα χώρο πιο απαιτητικό απ’ ότι η μόδα. Πέρασαν χρόνια, η Δωροθέα έκανε τα πρώτα της βήματα στον ελληνικό κινηματογράφο και στον ιταλικό, τιμώντας τη μισή «ρίζα» της για να βρεθεί σε μια μεγάλη παραγωγή που φιλοδοξεί να μονοπωλήσει το επόμενο Πάσχα και φέρει το όνομα «Chist Τhe Lord: Out of Egypt»


Το «Chist Τhe Lord: Out of Egypt» αφηγείται την ιστορία του Ιησού, στην ηλικία μεταξύ 7 και 8 χρονών, όταν δηλαδή η οικογένειά του άφησε την Αίγυπτο για να πάει στη Ναζαρέτ. Σκηνοθέτης είναι ο ιρανικής καταγωγής Αμερικανός Σάιρους Νόουραστεχ και το σενάριο βασίζεται στο πετυχημένο βιβλίο της Αν Pis. «Το «Christ The Lord» είναι ένα μυθιστόρημα της Αν Pis, η οποία έχει πάρει πολλά βραβεία και έχει γράψει πολλά μπεστ σέλερ στην Αμερική.

Η ηθοποιός μίλησε στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» περιγράφοντας τη συμμετοχή της στο έργο. «Ήξερα ποια ήταν η Αν Pis, αν και δεν είχα διαβάσει το συγκεκριμένο βιβλίο της. Τον σκηνοθέτη τον γνώρισα πριν από δύο χρόνια , μιλήσαμε, διαβάσαμε κάτι μαζί… Συναντηθήκαμε στη Τσινετσιτά, στα στούντιο. Όλες οι συναντήσεις έγιναν εκεί»..

«Το έργο έχει λίγους γυναικείους ρόλους, τρεις συνολικά. Όλοι είναι άντρες και παιδάκια. Είναι βασισμένο στα παιδικά χρόνια του Ιησού, στο πως εκείνος ως παιδί μπορούσε να διαχειριστεί καταστάσεις με αυτή την δύναμη… Είναι μια παιδική, οικογενειακή ταινία στην ουσία».Ο σκηνοθέτης της ταινίας της πρότεινε τον ρόλο της μητέρας του Ελεάζαρ.

Τα γυρίσματα της ταινίας έχουν ήδη ολοκληρωθεί και η πρώτη προβολή στις ΗΠΑ έχει προγραμματιστεί για τις 11 Μαρτίου 2016.




ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο