22 Απρ 2015

Ξυδάκης προς Χατζάκη: «Φύγε γιατί θέλουμε να βάλουμε δικούς μας!»

Προσφυγή στη Δικαιοσύνη εναντίον του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού Νίκου Ξυδάκη προανήγγειλε ο αποπεμφθείς από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή... του Εθνικού Θεάτρου Σωτήρης Χατζάκης.

Όπως δήλωσε στον Βήμα 99,5, θα στραφεί προσωπικά κατά του κ. Ξυδάκη, ο οποίος έλαβε τη σχετική απόφαση.

«Από την πρώτη στιγμή, ο υπουργός μού ζήτησε να φύγω, λέγοντας μου επί λέξει: Θέλουμε να βάλουμε δικούς μας ανθρώπους» είπε ο κ. Χατζάκης, προσθέτοντας ότι τού μεταφέρθηκε ότι επρόκειτο για απόφαση του πρωθυπουργού και πως εάν δεν υπέβαλε την παραίτησή του, θα γινόταν έλεγχος στο Εθνικό Θέατρο από το ΣΔΟΕ.

«Ποτέ άλλοτε καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου δεν έχει παυθεί εν μέσω της θητείας του» ανέφερε ο κ. Χατζάκης.

Κατήγγειλε παράλληλα προκλητικά προνόμια των εργαζομένων, όπως δωροεπιταγές, κινητά και άτοκο δανεισμό, τα οποία, όπως είπε, δεν μπορούσε να καταργήσει, διότι προβλέπονται από τη συλλογική σύμβαση.

Συγκεκριμένα την Τετάρτη 22 Απριλίου ο Σωτήρης Χατζάκης μίλησε στους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο για το Εθνικό Θέατρο και την απόφαση απομάκρυνσής του από τον υπουργό αναπληρωτή Πολιτισμού.

Για την απόφαση του υπουργού αναπληρωτή Πολιτισμού σχετικά με την απομάκρυνσή του από τη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου

«Μπήκα μέσα με τους φακέλους μου, οι οποίοι είχαν 3,5 εκατ. ταμειακά διαθέσιμα, μισό εκατ. θεατές και όταν θέλησα να του δείξω αυτό, τα πήρε, τα απαξίωσε και μου είπε «φεύγεις». Από την πρώτη στιγμή. Ήταν παρών ο κ. Παναγιώτης Δούρος, μέχρι πρότινος δεξί χέρι του κ. Λούκου στο Φεστιβάλ Αθηνών, ο οποίος τώρα είναι διευθυντής γραφείου του κ. υπουργού και έμαθα μετά ότι είναι αδερφός της κυρίας Δούρου.

Μου λέει «δεν με ενδιαφέρουν αυτά, θα πρέπει να φύγετε». Εγώ αιφνιδιάστηκα και είπα «για ποιο λόγο θα πρέπει να φύγω, έχω ακόμα θητεία ενάμιση χρόνο περίπου;». Μου λέει «πρέπει να φύγετε, διότι θέλουμε να βάλουμε δικούς μας ανθρώπους. Έχετε κάνει πολύ ωραία αυτά τα πράγματα, ακούω πολύ καλά πράγματα, αλλά εμείς θέλουμε να βάλουμε τους δικούς μας». Λέω «αυτό μου το ζητάτε εσείς;». «Όχι, είναι απόφαση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού» (απάντησε). Είπα εγώ «τότε θα πρέπει να μου την αιτιολογήσετε» και τότε ο κ. Ξυδάκης είπε επί λέξει, στον ενικό, «αν δεν φύγεις, θα σου στείλω το ΣΔΟΕ».

Γιατί θα πρέπει να τσαλακωθώ εγώ, στον ενάμιση χρόνο της θητείας, και να φύγω με την υπόνοια στην κοινωνία ότι κάτι κακό έκανα, επειδή δεν έχει υπομονή ο υπουργός και συγκατάνευση. Είναι ψεύδη, είναι συκοφαντίες και χτυπήματα κάτω από τη μέση και γι’ αυτό το λόγο σήμερα προσφεύγω στη Δικαιοσύνη εναντίον του υπουργού προσωπικά. Όχι γι’ αυτή την απόφαση που έβγαλε χθες. Πρώτον, η ανάκληση του διορισμού είναι παράνομη, αυτή που έκανε, προσφεύγω λοιπόν στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Δεύτερον, για τα ψεύδη που έχει πει και τα έχει πει σε έγκυρες εφημερίδες, όπως στο ΒΗΜΑ, έχει προσβάλει την τιμή μου, την αξιοπρέπειά μου , την επαγγελματική μου υπόληψη.»

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο