18 Απρ 2015

Αδέσποτα σκυλιά του Τσάι Μινγκ Λιανγκ, από τις 23 Απριλίου στους κινηματογράφους - Δείτε το trailer εδώ


Η ταινία Αδέσποτα σκυλιά του κορυφαίου εκπροσώπου του ταϊβανέζικου σινεμά Τσάι Μινγκ Λιανγκ (γνωστού από το βραβευμένο με...
Χρυσό Λιοντάρι Να ζήσει ο έρωτας), η οποία τιμήθηκε με το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο 70ο Φεστιβάλ Βενετίας, θα προβάλλεται από τις 23 Απριλίου στους κινηματογράφους, σε διανομή ΑΜΑ Films.

Μια ταινία που σέβεται τον σινεφίλ θεατή. Σε όλες τις παγκόσμιες λίστες του 2014, η ταινία του Τσάι Μινγκ Λιανγκ Αδέσποτα Σκυλιά βρίσκεται σε περίοπτη θέση.

Από εκπληκτικά πλάνα, σαν πίνακες του Ντε Κίρικο χαρακτηρίζεται η ιστορία ενός αλκοολικού άνδρα, που εργάζεται ως άνθρωπος-πινακίδα, κι ο οποίος με τα δυο του μικρά παιδιά μόλις και μετά βίας επιβιώνουν στην Ταϊπέι. Διανύοντας αυτήν την διαδρομή, θα συναντήσουν μια μοναχική υπάλληλο παντοπωλείου η οποία θα τους βοηθήσει να φτιάξουν μια καλύτερη ζωή.


Ο τίτλος της ταινίας, σύμφωνα με τον ίδιο τον σκηνοθέτη της, Τσάι Μινγκ Λιανγκ, αναφέρεται στο πέμπτο κεφάλαιο του ιερού βιβλίου του Λάο Τσε "ΤΑΟ ΤΕ ΚΙΝΓΚ" που ξεκινά ως εξής : "Heaven and Earth are heartless, treating creatures like "straw dogs" .

Ακολουθεί το τρέιλερ με ελληνικούς υπότιτλους

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο