10 Απρ 2015

Τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021 θα διεκδικήσουν τα Ιωάννινα

Την απόφαση να καταθέσουν τα Ιωάννινα υποψηφιότητα για την απόκτηση του τίτλου «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021», έλαβε... κατά ευρεία πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννιτών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση.

«Οι κοινωνίες προχωράνε μπροστά όταν κοιτάνε στα μάτια τις προκλήσεις. Λέμε “ναι” στην πρόκληση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας. Λέμε “ναι” σε μια πόλη ανοιχτή και εξωστρεφή» επισήμανε κατά την εισήγησή του ο δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας. Σε αυτό το πλαίσιο, εξέφρασε την εκτίμηση πως τα Ιωάννινα και η Ήπειρος γενικότερα, ανταποκρίνονται στα κριτήρια που θέτει η διεκδίκηση του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας. Μάλιστα, κάλεσε όλους τους Γιαννιώτες, όλους τους φορείς της Ηπείρου, τους απόδημους Ηπειρώτες, να συμμετάσχουν στην κοινή προσπάθεια.

Ο δήμαρχος διευκρίνισε πως ο τίτλος της πολιτιστικής πρωτεύουσας απονέμεται σε μία πόλη, αλλά μπορεί να συνοδευτεί με δράσεις στην ευρύτερη περιοχή .Ο τίτλος της υποψηφιότητας θα είναι «Ιωάννινα-Ήπειρος, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021». Ο δήμος Ιωαννιτών, σημείωσε, έχει «όπλα» στη διεκδίκηση του, την ιστορία και τον πολιτισμό, τους Ηπειρώτες Δάσκαλους του Ελληνικού Διαφωτισμού, τους εθνικούς ευεργέτες, τις 3 κουλτούρες του τόπου, των χριστιανών, των εβραίων, των μουσουλμάνων, την καστροπολιτεία, τη Λίμνη, το Πανεπιστήμιο και το φυσικό περιβάλλον.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο