15 Απρ 2015

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ ΘΕΑΤΡΙΝΩΝ 2015 ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟΥ - ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

(Κεφαλληνίας 17 & Κυκλάδων) 18-30 Απριλίου 2015

Το Φεστιβάλ Νέων Θεατρίνων 2015 ξεκινά αυτό το Σάββατο 18 Απριλίου και ώρα 20.15 με την παράσταση ...
“Coupling” της θεατρικής ομάδας “It takes two”, που κατεβαίνει από Θεσσαλονίκη για 2 παραστάσεις αποκλειστικά στο Θέατρο Τόπος Αλλού. Μια φρέσκια, νεανική και σατιρική ματιά επί σκηνής πάνω σε 7 διάσημα ζευγάρια που όλοι ξέρουμε και θέλουμε να... γνωρίσουμε κάπως καλύτερα!

To φεστιβάλ θα φιλοξενηθεί στο θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟΥ στην Κυψέλη (Κεφαλληνίας 17 & Κυκλάδων) και θα ολοκληρωθεί στις 30 Απριλίου.

Την ημέρα λήξης του φεστιβάλ, 30 Απριλίου, και ώρα 17:30 στο Τόπος Αλλού θα πραγματοποιηθεί και μια αγγλόφωνη παράσταση -για τους ξένους επισκέπτες -βασισμένη στο αρχαίο δράμα, με τίτλο “Ancient Pathos”. 

Ζητήστε πληροφορίες στο 210-8656004. 

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ/ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ : 10 €, 8€ (Φοιτητικό)

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟ ΤΗΛ: 210-8656004-8679535

Να σημειωθεί πως το ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ διαθέτει στις ομάδες, που επιλέχθηκαν, όλο το μηχανισμό και τις υποδομές του, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση (τεχνικό εξοπλισμό, εγκαταστάσεις και έμψυχο δυναμικό για γραμματεία και Δημόσιες Σχέσεις), προκειμένου να δώσει βήμα σε νέους θεατρίνους να υλοποιήσουν κατά τον καλύτερο τρόπο τις προτάσεις/παραστάσεις τους.



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Οι ομάδες που επιλέχθηκαν, και οι ώρες/μέρες που θα παρουσιάσουν τα έργα τους είναι τα εξής, αναλυτικά


IT TAKES TWO / “COUPLING”

ΔΙΑΡΚΕΙΑ : 65’ 

18 AΠΡΙΛΙΟΥ 20:15 

19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 21:30

Μια φρέσκια, νεανική και σατιρική ματιά επί σκηνής πάνω σε 7 διάσημα ζευγάρια (από την Κλυταιμνήστρα με τον Αγαμέμνονα …μέχρι την Αντζελίνα Τζολί με τον Μπραντ Πιτ!) που όλοι, λίγο – πολύ, γνωρίζουμε και θέλουμε να δούμε μέσα από την κλειδαρότρυπα στιγμές της ζωής τους… Κείμενο - σκηνοθεσία - ερμηνεία: Δήμητρα Μεσιμερλή, Γιώργος Παυλίδης.


ATZSAM / ‘’Χ’’

Διάρκεια : 60’ 

19 Απριλίου 20:15

22 Απριλίου 21:30

Ερωτικά παιχνίδια εξουσίας και υποταγής.

Δυο άνθρωποι άγνωστοι μεταξύ τους βλέπουν πως η μεγαλύτερη ανάγκη που έχουν είναι η επικοινωνία. Έτσι για διαφορετικούς λόγους ο κάθε ένας επιλέγει τον τρόπο μέσα από την ικανοποίηση. Κείμενο: Γεωργία Χιόνη 

Σκηνοθεσία/Σκηνικά: Δημήτρης Ξηρός Ηθοποιοί: Βίκυ Δρίβα - Χριστόφορος Δίκας


ΤΕΧΝΕΣ / «ΜΑΡΙΑ ΟΠΩΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ»

Διάρκεια 50’ 

20 Απριλίου 20:15

23 Απριλίου 20:15

Το μονόπρακτο του Γιάννη Σολδάτου για έναν καλόγερο-ζωγράφο που βρίσκεται καταδικασμένος για φόνο στο κελί μιας φυλακής. Σκότωσε πραγματικά ή στο μυαλό του μια γυναίκα που της ζήτησε να ποζάρει για να ζωγραφίσει την Παναγία; Η απάντηση επί σκηνής… Κείμενο/Σκηνοθεσία: Γιάννης Σολδάτος. Ερμηνεία: Μαρία Δρακοπούλου (Μαρία), Δημήτρης Ξηρός (Καλόγερος), Ούγκο Βάρβογλης (Συγκρατούμενος)


LA NAVE / «ΒΡΕΣ ΤΟΝ»

Διάρκεια: 45’

21 Απριλίου 20:15

26 Απριλίου 20:30

Ένας θεατρικός μονόλογος, ένα κείμενο βαθύτατα "ελληνικό", σύγχρονο και άμεσο, μια παράσταση για την αγάπη, την τρυφερότητα και τον μοναδικό τρόπο που επικοινωνούν και αγαπούν οι γυναίκες. Το έργο βασίζεται σε διήγημα από το ομώνυμο βιβλίο της Αμάντας Μιχαλοπούλου. Σκην. Κώστας Αριστόπουλος. Ερμηνεύει η Μαρία Κουμπάνη. 


KQINO-A (ΚΙΝΟΑ) / ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ..?

Διάρκεια: 70’

25 Απριλίου 20:15

27 Απριλίου 20:15

Δυο άνθρωποι δίχως ουσιαστικά εμπόδια να είναι μαζί, τελικώς δεν τα καταφέρνουν. Τι να φταίει; Αφού υπήρξε σπίθα. Θάλασσες, γλειφιτζούρια, σχοινιά, νησιά… κάπου εκεί έρχεται η παράστασή μας. Σε αυτό που προβληματίζει κάθε άνθρωπο. Το θέμα είναι να νιώσετε και εσείς, να νιώσουμε και εμείς, λίγο πιο δυνατοί, να επιδιώξουμε να «βρεθούμε». 

Παίζουν: Φιλιώ Λούβαρη, Αναστάσιος Δέδες. Σκην. Ηλίας Μενάγιερ. 


ΚΡΑΜΑ (ΚΕΘΕΑ MOSAIC) / «ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ»

Διάρκεια: 90’

22 Απριλίου 20:15

Η θεατρική ομάδα «ΚΡΑΜΑ» του ΚΕΘΕΑ ΜΟSAIC - με Αφγανό -ιρανό- λιθουανό-ελληνική σύσταση -

παρουσιάζει την θεατρική παράσταση 

«Οι ηλίθιοι» του Νιλ Σάιμον. Μέσα από την ξεκαρδιστική και -φαινομενικά- ανάλαφρη κωμωδία, ο Σάιμον σατιρίζει το πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι της εποχής (20ος αιώνας) και ασκεί κριτική στις εξουσίες που βασίζονται στον φόβο, στην χειραγώγηση της γνώσης και της μόρφωσης, στους ανθρώπους που απαρνούνται την σκέψη και τη λογική. Διασκευή, διδασκαλία, σκηνοθεσία: Ελένη Ζαχαροπούλου



ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ / 

«ΣΑΙΞΠΗΡ ΑΠΑΝΤΑ…ΜΠΑΜ- ΜΠΑΜ»

Διάρκεια:70’

24 Aπριλίου 21:00

Τα 11 μέλη του θεατρικού εργαστηρίου με τη Διδασκαλία της Χαρούλας Σαμπατάκου και την άσκηση Ορθοφωνίας και αναπνοών του Θανάση Καρλατήρα θα παρουσιάσουν σε μία μοναδική θεατρική παράσταση όλα τα έργα του ΣΑΙΞΠΗΡ … ή σχεδόν όλα … περιληπτικά χωρίς να βαρεθείτε καθόλου!


ΤΟ ΘΕΑΤΡΑΚΙ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ / 

«ΜΩΝΤ-ΑΡΟΝΤΑΣ ΤΗ ΖΩΗ…»

Διάρκεια: 70’

30 Απριλίου 21:00

Ένα παραμύθι για μεγάλους.

Σκηνοθεσία παράστασης: Χαρούλα Σαμπατάκου. Ορθοφωνία και αναπνοές: Θανάσης Καρλατήρας. 


“ANCIENT PATHOS”

Διάρκεια : 60’

30 Απριλίου 17:30

Xαρακτηριστικές σκηνές από τις γνωστότερες ελληνικές τραγωδίες των τραγικών μας ποιητών Αισχύλου, Σοφοκλή και Ευριπίδη, για τον οίκο των Ατρειδών, ζωντανεύουν στη σκηνή του Τόπος Αλλού στην αγγλική γλώσσα.

Ξεκινώντας από την θυσία της Ιφιγένειας , τις ικεσίες της Κλυταιμνήστρας, την κορυφαία σύγκρουση Κλυταιμνήστρας και Ηλέκτρας και φτάνοντας μέχρι τον Άρειο πάγο, την αθώωση του Ορέστη και την εγκαθίδρυση της δημοκρατίας. Σκην. Νίκος Καμτσής. Παίζουν : Κατερίνα Κρέπη, Ξένια Αλεξίου, Βασίλης Τσόρλαλης, Αναστασία Χαριτίδου.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο