30 Απρ 2015

«Η Τουρκία από τα 1.000 πόδια» -Αιώνια τοπία με τον φακό του Alp Alper στον Ιανό [εικόνες]

Θεωρεί την Κωνσταντινούπολη το φυσικό του στούντιο. Εχει φωτογραφίσει με κάθε τρόπο, με κάθε φως από ψηλά τοπία της Τουρκίας δημιουργώντας έναν νέο χάρτη της πόλης....



Χάρτη συναρπαστικό, με στοιχεία ποίησης αλλά και με όλα τα μαθηματικά της αρχιτεκτονικής και του δομημένου μεγαλείου. Ο Αlp Alper, που γεννήθηκε και σπούδασε στην Αγκυρα, άρχισε να εργάζεται στην Turkish Airlines το 1992 και εκεί η αγάπη του για τη φωτογραφία βρήκε ένα εντυπωσιακό θέμα. Θέμα που θα δούμε στην έκθεση «Η Τουρκία από τα 1.000 πόδια» που διοργανώνει το Γραφείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκικής Πρεσβείας στο Βιβλιοπωλείο Ιανός στις 6 - 16 Μαΐου 2015.


Μετά τον καταστροφικό σεισμό που πλήγωσε την Τουρκία το 1999, ο Alper δημιούργησε μια ομάδα συνεργατών και ξεκίνησε το μεγάλο πρότζεκτ «Η Τουρκία από τα 1.000 πόδια». Aυτή την εποχή ετοιμάζει τέσσερα φωτογαρφικά project και δύο ντοκιμαντέρ για την Τουρκία. Έχει πραγματοποιήσει πλήθος εκθέσεων φωτογραφίας σε Αθήνα, Βαρσοβία, Κέιπ Τάουν, Λονδίνο, Σάο Πάολο, Πεκίνο, Ντούισμπουργκ, Τουλούζη, στην κοινότητα Aussillon στην Νότια Γαλλία και στο Παρίσι. Επίσης έχει συνεργαστεί με πολλά περιοδικά όπως το Gezi-Traveller, Gurme και Ulusy Travelers, ενώ από το 1999 στις συνεργασίες του συμπεριλαμβάνονται και τα ελληνικά περιοδικά Cosmos Travel και National Geographic. Έχει εκδώσει τρία βιβλία «Η Τουρκία από το 1.000 πόδια", "Dreamscape Τουρκία" και "η Κωνσταντινούπολη στις 4 εποχές".



Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο