27 Μαρ 2015

Η Unesco ζήτησε από τις αντιμαχόμενες πλευρές στην Υεμένη να προστατεύσουν την πολιτιστική κληρονομία της χώρας

Η Unesco κάλεσε σήμερα όλες τις πλευρές που εμπλέκονται στην κρίση στην Υεμένη να αποφύγουν να βάλουν στο στόχαστρο την ...«ανεκτίμητη» πολιτιστική κληρονομία της χώρας, ή την παλιά πόλη της πρωτεύουσας Σανάα, η οποία περιλαμβάνεται στον κατάλογο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

«Καλώ τους κατοίκους της Υεμένης, καθώς και τις χώρες της περιοχής που συμμετέχουν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις να κάνουν ό,τι μπορούν για να προστατεύσουν την ανεκτίμητη πολιτιστική κληρονομία της χώρας αυτής», δήλωσε η Ιρίνα Μπόκοβα, η γενική διευθύντρια της Unesco.

«Είναι κρίσιμης σημασίας όλες οι πλευρές που συμμετέχουν στη σύγκρουση να αποφύγουν να βάλουν στο στόχαστρό τους περιοχές ή μνημεία της πολιτιστικής κληρονομιάς, με πυρά του πυροβολικού, με αεροπορικές επιδρομές ή χρησιμοποιώντας τα για στρατιωτικούς σκοπούς», πρόσθεσε σε ανακοίνωσή της.

Η Μπόκοβα υπογράμμισε ότι η πολιτιστική κληρονομιά της Υεμένης είναι «μοναδική», καθώς «παρουσιάζει αιώνες στοχασμού για το Ισλάμ, ανταλλαγών και διαλόγου».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο