10 Μαρ 2015

Πέθανε ο Σαμ Σάιμον, ένας από τους δημιουργούς των «Simpsons» - Βίντεο

Πέθανε χθες σε ηλικία 59 ετών ο Sam Simon, ένας εκ των δημιουργών της δημοφιλούς αμερικανικής σειράς κινουμένων σχεδίων «The Simpsons».

Ο Simon που τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε ....
σοβαρά προβλήματα υγείας, είχε διαγνωστεί το 2012 με καρκίνο του παχέος εντέρου σε τελικό στάδιο και οι γιατροί του είχαν δώσει μόλις έξι μήνες ζωής, ενώ αμέσως μετά τη διάγνωση, δημιούργησε το Sam Simon Foundation και αφιερώθηκε σε φιλανθρωπίες, στηρίζοντας κυρίως το έργο ιδρυμάτων που βοηθούσαν τους άστεγους και φιλοζωικές οργανώσεις.

Με ανάρτησή του στο Facebook, το Sam Simon Foundation αναφέρει: «Με μεγάλη λύπη σας ανακοινώνουμε ότι ο Sam Simon απεβίωσε. Θα λείψει σε όλους μας και προς τιμή του θα συνεχίσουμε να φέρνουμε στο φως το όραμά του μέσα από τη δουλειά μας».


«Ήταν μία ιδιοφυΐα και ένας μεγάλος ανθρωπιστής με έναν τρόπο όχι μόνο δημόσιο, αλλά και πιο ιδιωτικό. Προσωπικά του χρωστάω πολύ περισσότερα από όσα θα μπορούσα ποτέ να του ξεπληρώσω, αλλά θα βάλω τα δυνατά μου για να βοηθήσω στη μνήμη του όποιο ζώο μπορώ», δήλωσε ο παραγωγός των «Simpsons» Al Jean.

Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας, ο θρυλικός δημιουργός κέρδισε 9 βραβεία Emmy για το έργο του ως συγγραφέας, σκηνοθέτης και παραγωγός της δημοφιλούς σειράς που ξεκίνησε το 1989.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο