17 Μαρ 2015

Όταν το Instagram δημιουργεί έργα τέχνης

Μια ιδιαίτερη έκθεση φωτογραφίας από έλληνες καλλιτέχνες του Instagram, φιλοξενείται στον πολυχώρο «Αθηναΐς».

Με την εξέλιξη των ...κοινωνικών δικτύων και ιδιαίτερα του Instagram, η τέχνη της φωτογραφίας έχει μπει για τα καλά στην ζωή μας και γνωρίζει μεγάλη αποδοχή από το ευρύ κοινό. Χιλιάδες χρήστες επικοινωνούν μεταξύ τους σχεδόν καθημερινά μέσα από τις εικόνες.

Ένα χρόνο μετά την πρώτη ομαδική έκθεση φωτογραφίας που διοργανώθηκε από την μη κερδοσκοπική ομάδα «GreekInstagramΕvents», οι καλλιτέχνες του Instagram μας ταξιδεύουν ξανά. Αυτή την φορά όχι μόνο στις ομορφιές της Αθήνας αλλά και της Θεσσαλονίκης, μέσα από την ομαδική έκθεση με τίτλο «Αστικές περιπλανήσεις ΙΙ».

Οι φωτογραφίες που εκτίθενται προέκυψαν από τις πρόσφατες φωτογραφικές εξορμήσεις που έλαβαν χώρα και στις δυο πόλεις. Πάνω από 100 άτομα συναντήθηκαν και περιπλανήθηκαν μαζί, με σκοπό να απαθανατίσουν τις αστικές ομορφιές των πόλεων που ζούμε κι αγαπάμε.

Η έκθεση περιλαμβάνει 103 φωτογραφίες που αποτυπώνουν ομορφιές και στιγμιότυπα από την αστική καθημερινότητά μας, ενώ μετά την λήξη της έκθεσης στην Αθήνα, οι «Αστικές Περιπλανήσεις ΙΙ» θα μεταφερθούν και στη συμπρωτεύουσα.
Πληροφορίες: Αθηναΐς, είσοδος ελεύθερη.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο