7 Μαρ 2015

Δρύινα βαρέλια μεταμορφώνονται σε έργα Τέχνης

Στο πλαίσιο της έκθεσης «Οινόραμα» που φιλοξενείται στο Ζάππειο Μέγαρο από τις 7 μέχρι και τις ...9 Μαρτίου, παρουσιάζεται η ομαδική εικαστική έκθεση με τίτλο «Δρυός ανάγνωσμα».

Το Οινόραμα είναι η μεγαλύτερη έκθεση κρασιού στην Ελλάδα και συνδέοντας την τέχνη και την αγάπη για το κρασί με τις εικαστικές τέχνες, φέτος δίνει λόγο στους αφανείς ήρωες της οινοποίησης: τα δρύινα βαρέλια. Κάθε χρόνο, στα υπόγεια κελάρια των οινοποιών, εκατοντάδες μεταχειρισμένα βαρέλια αντικαθίστανται με καινούργια, αποστολή των οποίων είναι να εμπλουτίσουν το κρασί με πολύτιμες ουσίες.

Τα παλιά δρύινα βαρέλια, μετά από σύντομη καριέρα μερικών μόνον ετών αναζητούν νέους ρόλους ως απλά δοχεία. Άδοξο τέλος για έναν από τους πρωταγωνιστές της οινοποίησης, που για όσο διάστημα φιλοξενεί το κρασί, βρίσκεται σε συνεχή διάλογο με αυτό, εμπλουτίζοντάς το με αρωματικά συστατικά, με ταννίνες και άλλες ουσίες. Το Οινόραμα φέτος λοιπόν, παρουσιάζει 33 βαρέλια που έχοντας φιλοξενήσει μερικά από τα καλύτερα ελληνικά κρασιά, λένε την ιστορία τους. 33 σύγχρονοι νέοι και καταξιωμένοι καλλιτέχνες μεταμορφώνουν με ζωγραφική, γλυπτική ή σύνθετη επέμβαση, ισάριθμα βαρέλια σε έργα τέχνης.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο