5 Μαρ 2015

«Ανοίγοντας δρόμους» στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Δίου

«Ανοίγοντας δρόμους» ονομάζεται η έκθεση που εγκαινιάζεται την Κυριακή 8 Μαρτίου, ώρα 18:00, στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Δίου και η οποία περιλαμβάνει ...ευρήματα από αρχαιολογικές θέσεις που ανασκάφτηκαν μεταξύ των ετών 2008-2013, στο πλαίσιο του έργου «Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση του Έργου Αυτοκινητόδρομος Μαλιακός-Κλειδί».

Κατά τη διάρκεια του έργου, που διενεργείται από το 2008 μέχρι σήμερα στον Κάτω Όλυμπο, αποκαλύπτονται μια σειρά αρχαιολογικών θέσεων, ανοίγοντας δρόμους και δίνοντας στην αρχαιολογική επιστήμη το έναυσμα για τη δημιουργία της έκθεσης που θα διαρκέσει ως τις 5/7/2015.

Θα παρουσιαστούν ευρήματα από τις θέσεις Πηγή Αθηνάς, Πηγή Αρτέμιδος, Τριμπίνα και Τάφος Κατερίνης, τα οποία εστιάζουν στα ταφικά έθιμα της Μέσης και Ύστερης Εποχής Χαλκού, της Ύστερης Κλασικής και Ελληνιστικής περιόδου, καθώς και των αυτοκρατορικών χρόνων της Ρωμαϊκής Εποχής.

Όπως αναφέρει και σχετική ανακοίνωση του ΥΠΠΟ, πρόκειται για ευρήματα πρωταρχικής σημασίας, καθώς επαναδιαμορφώνουν τον χάρτη του μυκηναϊκού κόσμου, συμπληρώνουν τις γνώσεις μας γύρω από την αρχιτεκτονική των μακεδονικών τάφων και εμπλουτίζουν τις πληροφορίες μας σχετικά με την Υστερορωμαϊκή περίοδο στην περιοχή, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Περισσότερες πληροφορίες: Αρχαιολογικό Μουσείο Δίου, Δίον Πιερίας, Τηλ. επικοινωνίας: 23510 53644, 23510 47883, Fax: 23510 47884 , e-mail: efapie@culture.gr

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο