21 Μαρ 2015

Την ώρα που στην Ελλάδα βανδαλίζουν πανεπιστήμια, στο Αφγανιστάν συμβαίνει αυτό

Η φωτογραφία που κάνει το γύρο του διαδικτύου.

“Οι βανδαλισμοί των πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων τείνουν να γίνουν δυστυχώς μέρος της καθημερινότητάς τους.... Η θλιβερή εικόνα του ιστορικού κτιρίου του ΕΜΠ αποτελεί την αποκορύφωση των απαράδεκτων αυτών πράξεων”, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους τα μέλη του προεδρείου της συνόδου πρυτάνεων ΑΕΙ για το γρκάφιτι στο ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου.

“Οι δράστες βεβήλωσαν ένα ιστορικό κτίριο, μνημείο της νεότερης Ελληνικής Ιστορίας και των δημοκρατικών αγώνων αυτού του τόπου”, συνεχίζει η ανακοίνωση ενώ υπογραμμίζει ότι η εν λόγω πράξη δείχνει “έλλειψη πολιτισμού και σεβασμού στην Ιστορία, πλήττουν με τις πράξεις τους ηθελημένα και συνειδητά το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο”.

“Η μαύρη και αποκρουστική εικόνα του κτιρίου των οδών Πατησίων και Στουρνάρη βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με την πραγματική εικόνα του Ελληνικού Δημόσιου Πανεπιστήμιου, το οποίο, παρά τα πενιχρά μέσα που του διαθέτει η Πολιτεία, αναδεικνύει την αριστεία, παρέχει ανταγωνιστική εκπαίδευση στους φοιτητές του και διακρίνεται για την έρευνά του”.

Επιπλέον, οι πρυτάνεις υπενθυμίζουν τις προτάσεις τους για τα θέματα προστασίας των ΑΕΙ.

“Η Σύνοδος των Πρυτάνεων έχει επανειλημμένα, επισημάνει στην Πολιτεία, το θέμα της φύλαξης των Πανεπιστημίων τα οποία, με τις συνεχείς μειώσεις στους τακτικούς προϋπολογισμούς τους και την υποστελέχωσή τους σε διοικητικό προσωπικό μέσω της διαθεσιμότητας και όχι μόνο, είναι ανήμπορα να αντιδράσουν.

Η Σύνοδος, μέσω των αποφάσεών της, έχει υποβάλει συγκεκριμένες προτάσεις για την καθαριότητα, τη φύλαξη και τη συντήρηση των εγκαταστάσεων των Πανεπιστημίων”.

Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα, σε μία χώρα με υψηλό νοητικό επίπεδο, με υψηλό μορφωτικό επίπεδο, με κουλτούρα, με ήθη και έθιμα, με παιδεία, με ΕΙΡΗΝΗ, στο Αφγανιστάν σε μία χώρα με 2000 νεκρούς τα τελευταία 2 χρόνια, με καθημερινά βίαια επεισόδια, με δύσκολη πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη, χωρίς καν τα βασικά αγαθά, τα παιδιά παλεύουν για ένα καλύτερο αύριο χωρίς λεηλασίες, χωρίς φωτιές, χωρίς φασαρίες, χωρίς ξυλοδαρμούς, αλλά με ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ, ΥΠΟΜΟΝΗ και ΖΗΛΟ. Τα σχόλια δικά σας…

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο