28 Μαρ 2015

Ανάπηρο κοριτσάκι γράφει μυθιστόρημα με… τα δάχτυλα των ποδιών της!

Μόνο να υποκλιθεί μπορεί κανείς στην δύναμη της θέλησης που έχει η 21χρονη Κινέζα Hu Huiyuan, η οποία γεννήθηκε με εγκεφαλική παράλυση, είναι καθηλωμένη σε αναπηρικό καρότσι αλλά δεν ...παραιτείται από τη ζωή.

Η νεαρή κοπέλα μεγάλωσε σε μια φτωχή αγροτική περιοχή στην ανατολική επαρχία Anhui, όπου η μόρφωση είναι πολυτέλεια και ιδιαίτερα για παιδιά με κινητικά προβλήματα. Οι γονείς της Hu δήλωσαν ότι όταν γεννήθηκε η κόρη τους οι γιατροί δεν της έδιναν παρά δέκα μέρες ζωής. Και όμως, η 21χρονη, όχι μόνο τους διέψευσε, αλλά με την δύναμη της θέλησης κατόρθωσε να μάθει να γράφει και να διαβάζει μέσω των υπότιτλων της τηλεόρασης, αφού δεν μπόρεσε να πάει σχολείο. Σήμερα η Hu γράφει ένα μυθιστόρημα και χρησιμοποιεί τα δάχτυλα του αριστερού ποδιού της, αφού είναι το μόνο μέλος του σώματός της που μπορεί να κινεί. Μέχρι τώρα έχει καταφέρει να ολοκληρώσει τα έξι από τα οκτώ κεφάλαια!

Η μητέρα της 21χρονης αναφέρει ότι η πληκτρολόγηση με το πόδι δεν είναι εύκολη υπόθεση, αφού η κόρη της πρέπει να είναι δεμένη με ζώνη στην αναπηρική της καρέκλα για να έχει σταθερότητα. Όμως, η Hu έχει καταφέρει με την επιμονή και την θέλησή της να γράψει συνολικά 60.000 λέξεις.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο