6 Μαρ 2015

Δεν είναι μύθος: Εξερευνητές ανακάλυψαν την χαμένη πόλη του θεού των πιθήκων

Οι Αμερικανοί εξερευνητές μόλις επέστρεψαν από την Ονδούρα. Είναι πεπεισμένοι ότι βρήκε στη ζούγκλα τη μυστηριώδη Λευκή Πόλη του θεού των Πιθήκων....
Η ομάδα συνεργάστηκε τόσο με ντόπιους επιστήμονες όσο όμως και με πρώην μέλη των ειδικών δυνάμεων της Βρετανικής Αεροπορίας (SAS) ώστε να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις τους στην απομακρυσμένη περιοχή.

Οι αρχαιολόγοι εντόπισαν, πλατείες, αναχώματα, μια πήλινη πυραμίδα αλλά και τέλεια διατηρημένα ερείπια τα οποία πιθανότατα ανήκουν σε έναν πολιτισμό, ο οποίος άκμασε πριν χίλια χρόνια και εξαφανίστηκε μυστηριωδώς.


Τα πέτρινα γλυπτά βρίσκονται παντού και έχουν μείνει άθικτα, καθώς τα σκέπασε η ζούγκλα όταν εγκαταλείφθηκε η πόλη.

Το συγκεκριμένο βασίλειο γειτόνευε με την αυτοκρατορία των Μάγια, ωστόσο ξέρουμε ελάχιστα γι’ αυτό και τους κατοίκους του.

Υπάρχουν όμως δεκάδες θρύλοι, τοπικοί μύθοι αλλά και τραγούδια τα οποία διατηρήθηκαν μέσα στους αιώνες. Τόσο όμως η ταυτότητα όσο και η τύχη αυτού του πολιτισμού είναι εντελώς άγνωστες.

Σύμφωνα με τους μύθους, η πόλη είχε ως άρχοντα έναν θεό με τη μορφή πιθήκου, που είχε απαγάγει μαζί με τους συντρόφους του τις πιο όμορφες κοπέλες της περιοχής για να τεκνοποιήσει. Από την ένωση των θεών πιθήκων με τις κοινές θνητές προέκυψε μια φυλή ανθρωπόμορφων πιθήκων.


Η πρώτη γραπτή αναφορά για τη μυθική πόλη ήταν σε ένα γράμμα με παραλήπτη τον Ισπανό Βασιλιά Κάρολο 5ο.

Το 1939, ο Theodore Morde ισχυρίστηκε ότι ανακάλυψε την Λευκή Πόλη, ωστόσο σκοτώθηκε σε τροχαίο προτού αποκαλύψει την ακριβή της τοποθεσία.Η ακριβής τοποθεσία διατηρείται μυστική προς το παρόν σε μια προσπάθεια να αποθαρρυνθούν οι αρχαιοκάπηλοι, ενώ περιμετρικά της αρχαίας πόλης έχουν λάβει θέσεις στρατεύματα της Ονδούρας που περιπολούν στην περιοχή.


Πρόκειται για ένα πρότζεκτ που έχει ενθουσιάσει τους αρχαιολόγους, οι οποίοι σκοπεύουν να επιστρέψουν σύντομα για να συνεχίσουν τις έρευνες στην περιοχή.
Με πληροφορίες από National Geographic

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο