7 Μαρ 2015

Τουρκικό καλντερίμι αποκαλύφθηκε στο Ηράκλειο

Ένα τουρκικό καλντερίμι ήρθε στο… φως στο κέντρο του Ηρακλείου και συγκεκριμένα περιμετρικά της κρήνης Μπέμπο κατά τη διάρκεια εργασιών της ανάπλασης της πλατείας Κορνάρου.

Το τούρκικο καλντερίμι αποκαλύφθηκε σε... βάθος 35 πόντων και είναι σε άριστη κατάσταση. «Ήταν κάτι που περιμέναμε να δούμε καθώς η παρουσία του ήταν γνωστή από το φωτογραφικό υλικό του Γκερόλα αλλά και από γκραβούρες και πίνακες του 19ου αιώνα. 

Το τούρκικο καλντερίμι ήρθε στο φως κατά την διάρκεια εργασιών στο βόρειο τμήμα της πλατείας Κορνάρου – αναφορικά με το έργο ανάπλασης της περιοχής – καθώς αφαιρούσαμε το τμήμα του οδοστρώματος περιμετρικά της κρήνης Μπέμπο. 

Μαζί με το τούρκικο καλντερίμι αποκαλύφθηκαν και άλλα ευρήματα όχι όμως τόσο μεγάλης σημασίας», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Χάρης Μαμουλάκης. Αυτήν την περίοδο η δημοτική αρχή υλοποιεί την μελέτη της ανάπλασης της πλατείας Κορνάρου. Η ανάπλαση αυτή θα έχει ως κύριο κορμό την ανάδειξη της κρήνης Μπέμπο αλλά και των νέων ευρημάτων.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο