10 Μαρ 2015

Παράταση για τις αιτήσεις του Athens Digital Arts Festival

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το 11ο Athens Digital Arts Festival, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη άνοιξη στην Αθήνα, παρατείνεται μέχρι τις ...18 Μαρτίου λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος. Προλάβετε.

Το κάλεσμα συμμετοχής του φεστιβάλ έχει σαν σκοπό να εξερευνήσει την έννοια του «δημόσιου», τόσο στο ψηφιακό όσο και στο δημόσιο χώρο της πόλης.

Η ιδέα του δημόσιου χώρου αποτελεί μια από τις πιο αντιφατικές έννοιες. Με την εμφάνιση των τεχνολογιών δικτύου και επικοινωνίας, η εμπειρία μας σε σχέση με το δημόσιο χώρο έχει αλλάξει. Δεν χαρακτηρίζεται πλέον μόνο από τον φυσικό χώρο αλλά και από τα δίκτυα και τη διανομή της γνώσης.

Ενώ ο δημόσιος χώρος γίνεται κυρίως αντιληπτός μέσα από τον αστικό σχεδιασμό, ο ψηφιακός δημόσιος χώρος οργανώνεται μέσα από διευθύνσεις IP, URL και πρωτόκολλα επικοινωνίας.

Οι πλατείες, τα πάρκα, οι δρόμοι και το Ίντερνετ αποτελούν δυνητικούς δημόσιους χώρους που ενεργοποιούνται μέσα από τη διάδραση των συμμετεχόντων νοηματοδοτώντας τους.

Από την άλλη πλευρά, η διακίνηση των δεδομένων και η ανταλλαγή πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο έχουν οδηγήσει στη δημιουργία νέων τρόπων επικοινωνίας δίνοντας τη δυνατότητα σε διαφορετικές κοινότητες να ξεπεράσουν την τοπικότητα τους και να εξερευνήσουν νέους τρόπους διάδρασης και συνεργασίας.

Αυτά και ακόμα περισσότερα καλούνται οι καλλιτέχνες να εκφράσουν μέσα από τα ψηφιακά τους έργα, τα οποία θα αποτελέσουν τον κορμό του 11ου Athens Digital Arts Festival.

Πληροφορίες: http://www.adaf.gr/2015-edition

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο