10 Μαρ 2015

Θεσσαλονίκη–Άουσβιτς, 72 χρόνια μετά - ZYKLON Ή ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ

Ειδική ανοιχτή παράσταση μνήμης για την παράσταση του έργου στην επέτειο της αναχώρησης του πρώτου τρένου από την Θεσσαλονίκη για το Άουσβιτς την Κυριακή 15 Μαρτίου 2015, στις 17:00 στο BlackBox....

Μια ανοιχτή (χωρίς εισιτήριο) ειδική παράσταση μνήμης θα δοθεί την Κυριακή, 15 Μαρτίου 2015, για το έργο του Θανάση Τριαρίδη Zyklon ή το πεπρωμένο που έχει ως θέμα του την μνήμη του Ολοκαυτώματος και παίζεται με μεγάλη επιτυχία στη Θεσσαλονίκη από αρχές του Μαρτίου του 2015 σε σκηνοθεσία του Γιάννη Παρασκευόπουλου με την Ιωάννα Παγιατάκη και τον Κωνσταντίνο Γαβαλά στους πρωταγωνιστικούς ρόλους και παραγωγή του Θωμά Χαρέλα.

Η ειδική παράσταση μνήμης οργανώνεται από την Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Θέατρο Black Box με αφορμή την 72η επέτειο της αναχώρησης του πρώτου τρένου με 2800 Θεσσαλονικιούς Εβραίους συμπολίτες μας από την γενέτειρα πόλη τους Θεσσαλονίκη προς τον τόπο του μαρτυρίου τους, στο Άουσβιτς-Μπίρκεναου (15-3-1943 – 15-3-2015). Η ειδική παράσταση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για ειδική ανοιχτή παράσταση με ελεύθερη είσοδο αφιερωμένη στη μνήμη των 50.000 Θεσσαλονικιών Εβραίων συμπολιτών μας που μαρτύρησαν στο Ολοκαύτωμα. Μια παράσταση για την διαρκή πληγή του Ολοκαυτώματος, για την αγωνία της μνήμης, για την ανάγκη του αναστοχασμού. Όπως υπογραμμίζει και ο συγγραφέας του έργου Θανάσης Τριαρίδης: Κατά κάποιον τρόπο βλέπω την παράσταση του Zyklon ως έναν ελάχιστο αντιχαιρετισμό στην ιερή μνήμη των χαμένων Εβραίων συμπολιτών μου. Στην κοινή ζωή που στερήθηκα μέσα σε μια ακρωτηριασμένη πόλη, στις φιλίες και τους έρωτες που ακυρώθηκαν πριν γεννηθούν, στην ιερή συνύπαρξη που ματαιώθηκε. Αυτή η εξακολουθητικά παροντική ματαίωση είναι, εξάλλου, η διαρκής πληγή του Ολοκαυτώματος πάνω στο σώμα όλων των μεταγενεστέρων.»

Οι προσκλήσεις για την ειδική παράσταση μνήμης αυτή μπορούν να κλειστούν στο τηλέφωνο του θεάτρου 2310829254. Παρακαλείται όποιος δεν έχει επιβεβαιωμένη πρόσκληση μέσω τηλεφώνου να μην προσέλθει, διότι δεν θα υπάρχει θέση.

BlackBox
Βασ. Όλγας 65 και Φλέμινγκ 2

T: 2310829254

F: www.facebook.com/blackboxthessaloniki

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο