26 Φεβ 2015

To ντοκιμαντέρ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για την οικονομική κρίση

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ολοκληρώνει την «Πρωτοβουλία Ενάντια στην Κρίση». Δείτε το ντοκιμαντέρ.

Με ένα βιωματικό ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει...
τα αποτελέσματα της «Πρωτοβουλίας Ενάντια στην Κρίση» το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ολοκληρώνει ένα κύκλο δωρεών και ξεκινά τον επόμενο.

Με αυτά τα λόγια ξεκινάει το ντοκιμαντέρ «Εδώ Έξω», μια ταινία που παρουσιάζει παραδείγματα οργανισμών που υποστηρίχθηκαν από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο πλαίσιο του έκτακτου Προγράμματος δωρεών ύψους €100 εκατομμυρίων «Πρωτοβουλία Ενάντια στην Κρίση», κατά τα έτη 2012-2015. Αντί για μια τεχνική παρουσίαση οικονομικών στοιχείων, το ντοκιμαντέρ (σκηνοθεσία Θωμάς Κιάος ) εστιάζει μέσα από βιωματικές ιστορίες στον ανθρώπινο παράγοντα, ο οποίος άλλωστε βρίσκεται στο κέντρο του ενδιαφέροντος του Ιδρύματος (όπως ακούσαμε χαρακτηριστικά από συνεργάτη του ιδρύματος στην παρουσίαση στους δημοσιογράφους ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ανδρέας Δρακόπουλος συνηθίζει να ρωτάει την ομάδα πριν προχωρήσουν σε μια υποστήριξη, «ποιοι άνθρωποι είναι από πίσω; είναι καλοί άνθρωποι;» ).

Οι 13 οργανισμοί που παρουσιάζονται ενδεικτικά στην ταινία είναι οι Ινστιτούτο Prolepsis, Μπορούμε, Praksis, Σχεδία, ΚΕΘΕΑ Εξέλιξις, Οργάνωση Γη, Κινητές Ιατρικές Μονάδες, Παιδιά της Άνοιξης, Περπατώ, Μουσείο Μπενάκη, Κέντρο για Χαρισματικά-Ταλαντούχα Παιδιά (Κολλέγιο Ανατόλια ), Orange Grove και Impact Hub Athens.

Οι κυριότερες κατηγορίες των τελικών επωφελούμενων της Πρωτοβουλίας Ενάντια στην Κρίση αφορούν παιδιά και νέους (περίπου 190.000 ), ενήλικες (περίπου 170.000 ) και οικογένειες (περίπου 23.000 ), ενώ οι υπόλοιπες κατηγορίες περιλαμβάνουν άτομα της τρίτης ηλικίας, πρόσφυγες-αλλοδαπούς, άτομα με αναπηρία και άτομα με ανίατες ασθένειες ή εθισμό.

Την Πρωτοβουλία Ενάντια στην Κρίση, θα ακολουθήσει μια νέα πρωτοβουλία που έχει ήδη ξεκινήσει, επιπλέον €100 εκατομμυρίων, για την Επανεκκίνηση & Ενίσχυση των Νέων, εστιάζοντας στην υποστήριξη της νέας γενιάς, η οποία έχει πληγεί έντονα από το ανησυχητικό ποσοστό ανεργίας στη χώρα.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο