22 Φεβ 2015

Oscars 2015: Δύο Έλληνες ετοιμάζονται να σηκώσουν το χρυσό αγαλματίδιο

Μπορεί ως χώρα να μην έχουμε πολλές παραγωγές που να έχουν συγκινήσει την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, αλλά δεν παύουμε να εξάγουμε ανθρώπους που... έχουν τα φόντα να διαπρέψουν και να γίνουν οι κορυφαίοι στο κορυφαίο επίπεδο, οι καλύτεροι στον πιο αστραφτερό, συνεπώς πιο απαιτητικό χώρο. Βέβαια, οι προκείμενοι δύο για τους οποίους θα μιλήσουμε έχουν μόνον ως καταγωγή σχέση με την Ελλάδα και τίποτα περισσότερο. Αλλά επειδή ως Έλληνες γεννηθήκαμε για την γραφικότητα, θα κεφαλαιοποιήσουμε όπως είθισται τις πιθανές νίκες τους.

Ο Alexandre Desplat είναι Έλληνας από την καταγωγή της μητέρας του και Γάλλος από του πατέρα του. Στο παλμαρέ του έχει 28 υποψηφιότητες σε κινηματογραφικά και μουσικά βραβεία, μιας και είναι από τους πιο καταξιωμένους συνθέτες. Στα φετινά Oscar έχει για πρώτη φορά διπλή υποψηφιότητα στην κατηγορία Best Original Score για την μουσική του στις ταινίες The Grand Budapest Hotel και Imitation Game. Έχει βάλει την μουσική του σε πάμπολλες ταινίες όπως Syriana, Argo, Twilight, The King's Speech, Tree of Life, Harry Potter and the Deathly Hallows Part1-2, The Ides of March, Rise of the Guardians, Philomena, Godzilla, The Monuments Mens, Unbroken κ.α. Μόνον ο Hans Zimmer και η μουσική του στο Interstellar μπορούν να τον αμφισβητήσουν.

Από την άλλη, στην κατηγορία makeup & hairstyle έχουμε την Elisabeth Yianni-Georgiou που βοήθησε στην μετάλλαξη και τα κοστούμια των ηρώων στο Guardians of the Galaxy, μαζί με τον David White. Στο παρελθόν έχει εργαστεί για τις ταινίες The Bourne Legacy, Thor, Social Network.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο