4 Φεβ 2015

«Οι καμπάνες του Edelweiss»: Η νέα ροκ όπερα του Νίκου Καρβέλα στο «Πάνθεον»

Από τις 12 Φεβρουαρίου ανεβαίνει στο «Πάνθεον» η νέα ροκ όπερα του Νίκου Καρβέλα, με τίτλο «Οι καμπάνες του Έντελβαϊς».

Πρωταγωνίστρια, φυσικά, είναι η Άννα Βίσση ενώ... η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Κακλέα, που έχει σκηνοθετήσει και τις δύο προηγούμενες όπερες του συνθέτη, τους «Δαίμονες» και τη «Μάλα».

«Αυτό το έργο του Νίκου Καρβέλα είναι ένα ταξίδι στην αυτογνωσία, μέσα από ακραίες στιγμές που φθάνουν στα όρια της ανθρώπινης ύπαρξης», λέει ο σκηνοθέτης κάνοντας έναν παραλληλισμό με την μετα-σεξπηρική δραματουργία και δίνοντας ως ενδεικτικό σημείο αναφοράς το “Tis pity she’s a whore (κρίμα που είναι πόρνη )” του Τζον Φορντ.

Μέσα σε ακραίες καταστάσεις ζωής και έρωτα εκτυλίσσεται αυτή η ιστορία που έχει πλήρεις οπερατικές διαστάσεις και είναι μία μεγάλη παραγωγή, με πολλούς ηθοποιούς, μεγάλη ορχήστρα και ώριμη συνθετική μουσική γραφή που περιγράφει όλες τις ψυχικές αποχρώσεις του ανθρώπου. Όλο το έργο είναι μια μουσική – με ντουέτα, τρίο, χορωδιακά, ρετσιτατίβι και, φυσικά, άριες που δίνουν και το επίκεντρο αυτής της ιστορίας.

Οι βασικοί συντελεστές της παράστασης, εκτός από τον συνθέτη και λιμπρετίστα Νίκο Καρβέλα, τον σκηνοθέτη Γιάννη Κακλέα και την πρωταγωνίστρια Άννα Βίσση, είναι: ενορχηστρώσεις και μουσική διεύθυνση Αλέξιος Πρίφτης, σκηνικά Μανόλης Παντελιδάκης, κοστούμια Ντένη Βαχλιώτη ενώ συμπρωταγωνιστούν οι Γιάννης Σιαμσιάρης, Θανάσης Αλευράς, Αιμιλιανός Σταματάκης και Τάνια Τρύπη. Πηγή: Γ. Χαρωνίτης/athinorama.gr

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο