7 Φεβ 2015

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου γιορτάζει

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, το πρώτο βιομηχανικό μουσείο της Αθήνας, συμπληρώνει φέτος 2 χρόνια λειτουργίας και αποτελεί το τιμώμενο μουσείο με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2015....
Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου συμπληρώνει δύο χρόνια λειτουργίας κι έχει υποδεχτεί περισσότερα από 40.000 άτομα σε εκπαιδευτικά προγράμματα, ξεναγήσεις, περιοδικές εκθέσεις, ομιλίες και άλλες δράσεις.

Έχοντας ως βασικό του στόχο να αναδείξει ένα μνημείο βιομηχανικής κληρονομιάς, το παλαιό εργοστάσιο φωταερίου που παρείχε ενέργεια και φωτισμό στην πρωτεύουσα για περίπου 130 χρόνια, παρουσιάζει το πλούσιο αρχειακό υλικό που διαθέτει, μαζί με αντικείμενα από το ίδιο το εργοστάσιο, φωτογραφίες, προβολές ταινιών και συνεντεύξεις παλαιών εργαζομένων και κατοίκων της περιοχής, προκειμένου οι επισκέπτες του να γνωρίσουν την ιστορία του αλλά και την ιστορία ενός πολιτισμού.

Η επίσκεψη στο Μουσείο περιλαμβάνει ένα μουσειακό περίπατο με 13 στάσεις σε συγκεκριμένα σημεία του εργοστασίου. Επίσης, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους οργανώνονται ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα.

Το Βιομηχανικό Μoυσείο Φωταερίου ανακηρύχθηκε φέτος τιμώμενο μουσείο με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2015, από το Ελληνικό Τμήμα του ICOM (International Council Of Museums). Το θέμα του φετινού εορτασμού είναι «Μουσεία για μια κοινωνία με προοπτικές» και η εβδομάδα που θα εορταστούν ξεκινά στις 18 Μαΐου.

Πληροφορίες: Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, 210 3475535.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο