3 Φεβ 2015

Καλλιτέχνες που αναγκάστηκαν να αλλάξουν το όνομά τους

Πολλά από τα πιο γνωστά συγκροτήματα που ξέρουμε και αγαπάμε σήμερα, θα είχαν ένα τελείως διαφορετικό όνομα, αν στη μέση δεν έμπαιναν νομικά και... άλλα ζητήματα.

Ως David Jones την δεκαετία του ’60, ο μουσικός έβλεπε την καριέρα του να μην πηγαίνει πουθενά, ειδικά όταν έμαθε ότι υπάρχει και άλλος ένας Davy Jones στη μουσική βιομηχανία, ο τραγουδιστής των Monkees. Ο νεαρός Βρετανός τότε αποφάσισε να αλλάξει το επίθετο του σε Bowie, και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.


Kyuss

Όταν ο John Garcia αποφάσισε να περιοδεύσει ξανά με τους Kyuss αναγκάστηκε να αλλάξει το όνομα της μπάντας σε Kyuss Lives! Λόγω της αντιπαράθεσης του με τον Josh Homme των Queens of the Stone Age, πρώην μέλος της μπάντας που πλέον δεν τους ακολουθούσε στην αναγέννηση τους. Ο Homme δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια, μιας και δεν ήθελε το όνομα Kyuss να εμφανιστεί ξανά στον μουσικό χάρτη, και μετά από μια μήνυση και το καινούργιο όνομα απορρίφθηκε. Τώρα η μπάντα υπάρχει με το όνομα Vista Chino.


Suede

Οι Βρετανοί αστέρες της brit pop, χρησιμοποιούν το όνομα The London Suede όταν περιοδεύουν στις Η.Π.Α., μιας και υπάρχει κι άλλη μπάντα με το όνομα τους στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.


The Raconteurs

Ένα από τα projects του Jack White, μετά τη διάλυση των White Stripes, μπορούν να χρησιμοποιούν το όνομα τους παντού, εκτός από την Αυστραλία, όπου ονομάζονται The Saboteurs, μιας και στη χώρα των καγκουρό, κάποιοι άλλοι προλάβανε το κανονικό τους όνομα.


The Doors

Όταν ο Jim Morrison πέθανε, τα εναπομείναντα μέλη είχαν πρόβλημα, μιας και ήταν γνωστό σε όλους ότι όλοι είχαν συνδέσει το όνομα του συγκροτήματος με τη φιγούρα του εκλιπόντος. Όταν αποφάσισαν να περιοδεύσουν ξανά μετά από χρόνια, με τον Ian Astbury των Cult στη θέση του νέου frontman, αποφάσισαν να αλλάξουν και το όνομα τους, σε The Doors of the 21ST Century. πηγή: Ροζίνα Αράπη/clickatlife.gr

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο