8 Φεβ 2015

Τζιχαντιστές κατέστρεψαν μέρος των τειχών της Νινευή!

Αξιωματούχοι των Κούρδων ανακοίνωσαν την Τρίτη το βράδυ ότι το ISIS έχει βομβαρδίσει μεγάλα τμήματα του αρχαίου τείχους της Νινευή, αναφέροντας ότι η πράξη αυτή.... παραβιάζει τα δικαιώματα του ανθρώπινου πολιτισμού και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Δυστυχώς έγινε πραγματικότητα αυτό που φοβόμασταν και είχαμε προειδοποιήσει και εμείς εδώ στο Crashonline πριν από έναν μήνα περίπου.

Διαβάστε εδώ: Οι τζιχαντιστές απειλούν να ανατινάξουν τα ιστορικά τείχη της Νινευή

Σε δηλώσεις του ο Saed Mimousine στα επίσημα μέσα ενημέρωσης του Δημοκρατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (KDP) στη Μοσούλη, δήλωσε ότι οι «μαχητές του ISIS ανατίναξαν σήμερα μεγάλα τμήματα και εκτάσεις των αρχαίων τειχών στη Νινευή και συγκεκριμένα στη γειτονιά al-Tahrir», εξηγώντας ότι «η τρομοκρατική ομάδα χρησιμοποίησε εκρηκτικά κατά τη διαδικασία καταστροφής του αρχαίου τείχους. Το Τείχος της Νινευή είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά αρχαιολογικά μνημεία στο Ιράκ και τη Μέση Ανατολή», προσθέτοντας ότι, «το αρχαίο τείχος αποτελεί μνημείο του ασσυριακού πολιτισμού».

Ο ίδιος τόνισε ότι, «ο βομβαρδισμός των αρχαιολογικών μνημείων από το ISIS είναι μια κατάφωρη παραβίαση του δικαιώματος του ανθρώπινου πολιτισμού, του πολιτισμού και της πολιτιστικής κληρονομιάς», καλώντας τη διεθνή κοινότητα να «πάρει θέση για να περιοριστεί η καταστροφή των ιστορικών μνημείων».
Πηγή: Ανασκαφή

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο