23 Φεβ 2015

Ανακάλυψαν μουμιοποιημένο μοναχό μέσα σε άγαλμα του Βούδα! (ΦΩΤΟ)

Η εξέταση ενός αγάλματος Βούδα που χρονολογείται πίσω στον 11ο ή 12ο αιώνα αποκάλυψε στους επιστήμονες πολλά περισσότερα πράγματα από αυτά που περίμεναν!

Μέσα στο γλυπτό... βρήκαν τα υπολείμματα ενός μουμιοποιημένου μοναχού! Σύμφωνα με τον Έρικ Μπρούζν, ο οποίος είναι εμπειρογνώμονας της θρησκείας του Βουδισμού και επικεφαλής της ομάδας που εξέτασε την μούμια, τα υπολείμματα ανήκουν σε έναν βουδιστή δάσκαλο Liuquan, ο οποίος ανήκε στην Κινεζική Σχολή Διαλογισμού.

Οι ερευνητές ήξερα ότι μέσα στο άγαλμα υπήρχαν πιθανότατα λείψανα που χρονολογούνται από τον 11ο ή 12ο αιώνα, αλλά μετά την αξονική τομογραφία ανακάλυψαν ότι το σύνολο των οργάνων του μοναχού είχαν αφαιρεθεί, οπότε ο μοναχός είχε ταριχευθεί. Σύμφωνα με άρθρο της International Business Times πολλοί οπαδοί του Βουδισμού πιστεύουν ότι οι μούμιες σαν και αυτή του Δασκάλου Liuquan δεν είναι νεκρές αλλά σε προχωρημένο στάδιο διαλογισμού.

Πρόσφατα και ένας άλλος μουμιοποιημένος μοναχός βρέθηκε στη Μογγολία. Μέσα στο άγαλμα βρέθηκαν μαζί με τον μοναχό και ρολά από περισσεύματα χαρτιού σε κινεζική γραφή.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο