27 Φεβ 2015

Ο θρυλικός Σπόκ «διακτινίσθηκε» για πάντα

Ο Mr. Spock της θρυλικής σειράς επιστημονικής φαντασίας «Star Trek», ηθοποιός Λέοναρντ Νίμοϊ, πέθανε σε ηλικία... 83 ετών.

Ο Λέοναρντ Νίμοϊ, ο αμερικανός ηθοποιός που έγινε διάσημος ως Σποκ, μισός άνθρωπος μισός εξωγήινος αξιωματικός του διαστημοπλοίου «Εντερπραϊζ» στην τηλεοπτική και κινηματογραφική σειρά επιστημονικής φαντασίας «Star Trek», άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Παρασκευής στο σπίτι του στο Μπελ Αιρ του Λος Αντζελες, όπως ανέφεραν οι New York Times.

Η Σούζαν Μπέι Νίμοϊ, σύζυγος του ηθοποιού, είπε πως ο άνδρας βρισκόταν στα τελευταία στάδια χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας. Ο Νίμοϊ που ήταν εκτός από ηθοποιός και σκηνοθέτης, τραγουδιστής, ποιητής και φωτογράφος γεννήθηκε στη Βοστόνη και ασχολήθηκε με την υποκριτική σε νεαρή ηλικία.


Ο ρόλος του ως Σποκ στο σίριαλ «Σταρ Τρέκ» (έκανε πρεμιέρα στην τηλεόραση τον Σεπτέμβριο του 1966), ήταν αυτός που τον καθιέρωσε και τον έκανε διάσημο σε όλον τον κόσμο, σε βαθμό που ο ίδιος να είναι ταυτισμένος στη συνείδηση του κοινού με τον πάντα νηφάλιο και σοφό χαρακτήρα που ενσάρκωσε.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο