26 Φεβ 2015

Μεταπολεμική πεζογραφία στη Βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων

Άνοιγμα προς το ευρύτερο κοινό πραγματοποιεί η Κεντρική Βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων, που βρίσκεται κοντά στον ...Σταθμό Λαρίσης. 

Την Δευτέρα 2 Μαρτίου (ώρα 6.30μμ) εγκαινιάζει τον εαρινό κύκλο εκδηλώσεων με αφιερώματα σε συγγραφείς των πρώτων μεταπολεμικών δεκαετιών.

Το αφιέρωμα που ετοίμασε ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων έχει σκοπό να φωτίσει το έργο πεζογράφων που σημάδεψαν μια εποχή. Με γενικό τίτλο «Φωνές μείζονες σε φως έλασσον», το αφιέρωμα εστιάζει στο έργο των Γιώργου Ιωάννου, Μάριου Χάκκα, Δημήτρη Χατζή, Τατιάνας Γκρίτση-Μιλλιέξ, Ανδρέα Φραγκιά και Αρη Αλεξάνδρου.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη και απευθύνονται στο ευρύτερο κοινό. Περιλαμβάνουν ομιλίες από έγκριτους μελετητές, αναγνώσεις αποσπασμάτων από ηθοποιούς και προβολή επιλεγμένου οπτικοακουστικού υλικού.

Η πρώτη εκδήλωση με τίτλο «ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ: Ένας σύγχρονος συγγραφέας» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 2 Μαρτίου. Για το συγγραφέα και το έργο του μιλούν οι πεζογράφοι Ελενα Χουζούρη, Θεόδωρος Γρηγοριάδης και Μάρω Δούκα.

Αποσπάσματα του έργου του θα διαβάσει η ηθοποιός Λαρίσα Βέργου.

Οι ημερομηνίες των εκδηλώσεων είναι:

Δευτέρα 2/3: Αφιέρωμα στον Γιώργο Ιωάννου

Δευτέρα 16/3: Αφιέρωμα στον Μάριο Χάκκα

Δευτέρα 30/3: Αφιέρωμα στον Δημήτρη Χατζή

Δευτέρα 20/4: Αφιέρωμα στην Τατιάνα Γκρίτση-Μιλλιέξ

Δευτέρα 4/5: Αφιέρωμα στον Ανδρέα Φραγκιά

Δευτέρα 18/5: Αφιέρωμα στον Αρη Αλεξάνδρου.


Ωρα έναρξης: 6.30 μ.μ. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο