27 Φεβ 2015

ο ντοκιμαντέρ του BBC για την Νταϊάνα που κόπηκε γιατί θα έπεφτε το παλάτι

Η Νταϊάνα ακούγεται να μιλά για όλους και για όλα χωρίς φόβο 

Πεντακόσιες χιλιάδες λίρες από τα χρήματα φορολογουμένων ξόδεψε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC σε... ντοκιμαντέρ-αφιέρωμα για την πριγκίπισσα Νταϊάνα το οποίο δεν προβλήθηκε ποτέ, όπως αποκαλύπτει σήμερα ο βρετανικός Τύπος.

«Νταϊάνα: Η ιστορία της, τα λόγια της» θα είχε τίτλο το αφιέρωμα που επιμελήθηκε ο βραβευμένος σκηνοθέτης Kevin Sim και το οποίο ετοίμαζε να προβάλει το BBC τον Αύγουστο του 2007, εν όψει της 10ης επετείου από τον θάνατο της αδικοχαμένης πριγκίπισσας, το 1997 στο Παρίσι.

Το αφιέρωμα περιελάμβανε αποσπάσματα από κασέτες με προσωπικές εξομολογήσεις της Νταϊάνα, την περίοδο 1992-1993.

Σε αυτές η Νταϊάνα ακούγεται να μιλά για όλους και για όλα. Χωρίς φόβο, αλλά με μεγάλη δόση ειλικρίνειας, η πριγκίπισσα εξομολογείται πόσο δυστυχισμένη είναι από τον γάμο της με τον πρίγκιπα Κάρολο, ενώ δεν διστάζει να αναφερθεί στη σχέση του με την τότε σύντροφο και νυν σύζυγό του, Καμίλα.


Όπως ήταν φυσικό, οι αποκαλυπτικοί διάλογοι που μαγνητοφωνήθηκαν από τον καθηγητή ορθοφωνίας της πριγκίπισσας, Peter Settelen, στο παλάτι του Κένσινγκτον, θα προκαλούσαν σεισμό στη βασιλική οικογένεια.

Έτσι, το BBC αποφάσισε να βάλει το ντοκιμαντέρ στο... αρχείο, εξηγώντας ότι δεν προβλήθηκε επειδή δεν ταίριαζε ακριβώς στην ιστορία της ζωής της Νταϊάνα.

Ο Kevin Sim, πάντως, αναφέρει ότι το BBC τσεκούρωσε το ντοκιμαντέρ, φοβούμενο ότι θα προκαλούσε τεράστια αναστάτωση στη μοναρχία.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο