14 Φεβ 2015

5 κινηματογραφικά ρομάντζα του κλασικού Χόλιγουντ

Αυτές είναι μερικές απ” τις πιο αγαπημένες κλασικές ρομαντικές κομεντί που η Άμπι, η Λάιλα και η Φίμπι του «Girlfriends’ Guide to Divorce», πρέπει να έχουν... δει σε άπειρες επαναλήψεις!


Τα Φώτα της Πόλης (1931 )

Η απλότητα σε όλο το μεγαλείο της! Ένας αλήτης (Τσάρλι Τσάπλιν ) ερωτεύεται μια τυφλή ανθοπώλιδα (Βιρτζίνια Τσέριλ ) και της δίνει χρήματα από το υστέρημά του για να κάνει μια επέμβαση και να βρει το φως της. Ο διασημότερος κωμικός όλων των εποχών έκανε γυρίσματα για δύο ολόκληρα χρόνια μέχρι να αγγίξει την τελειότητα, και το πέτυχε: η στιγμή που η κοπέλα αναγνωρίζει το σωτήρα της πρέπει να φέρνει δάκρυα στα μάτια κάθε φορά που η γυναικοπαρέα του «Girlfriends’ Guide to Divorce» βλέπει την ταινία!




Η Γυναίκα με τη Λεοπάρδαλη (1938 )

Αυτή είναι μία από τις καλύτερες screwball κωμωδίες της δεκαετίας του 1930! Ο Ντέιβιντ (Κάρι Γκραντ ), ένας αφηρημένος παλαιοντολόγος, βρίσκεται μπροστά σε δύο τεράστιες προκλήσεις, το γάμο με τη συνάδελφό του Άλις και τη χρηματοδότηση του μεγαλόπνοου έργου του. Αλλά η συνάντησή του με τη Σούζαν (Κάθριν Χέπμπορν ), μια αδέξια και εύπορη νεαρή, θα ανατρέψει όλα τα σχέδιά του. Σ’ αυτό το ανεπανάληπτο love story του Χάουαρντ Χοκς, ο άντρας ζει μέσα σε μια απόλυτη τάξη και η γυναίκα εισβάλλει στη ζωή του σαν σίφουνας και οδηγεί τη ζωή του σε απρόβλεπτα μονοπάτια.




Πρόγευμα στο Τίφαννυς (1961 )

Δεν αποκλείεται το «Moon river» να είναι το πιο αγαπημένο ρομαντικό τραγούδι της Άμπι, της Λάιλα και της Φίμπι του «Girlfriends’ Guide to Divorce»… Το βραβευμένο με Όσκαρ τραγούδι, η κομψή Όντρεϊ Χέπμπορν ως Χόλι Γκολάιτλι που δημιουργεί μία ιδιαίτερη σχέση με έναν νεαρό συγγραφέα ο οποίος έχει μόλις μετακομίσει στην πολυκατοικία της, η νουβέλα του Τρούμαν Καπότε στην οποία βασίζεται το σενάριο και η σκηνοθεσία του Μπλέικ Έντουαρντς συνθέτουν μια σοφιστικέ αισθηματική κομεντί, αρκετά τολμηρή μάλιστα για την εποχή της.




Διακοπές στη Ρώμη (1953 )

Τι συμβαίνει όταν μια πριγκίπισσα αποφασίζει να το ρίξει έξω; Η Όντρεϊ Χέπμπορν υποδύεται την πριγκίπισσα Αν που ταξιδεύει στη Ρώμη για διπλωματικούς λόγους, το σκάει για λίγο και περιφέρεται ινκόγκνιτο στους δρόμους της πόλης. Εκεί γνωρίζει έναν Αμερικανό δημοσιογράφο (Γκρέγκορι Πεκ ), ο οποίος αν και καταλαβαίνει ποια είναι, προσποιείται το αντίθετο με σκοπό να βγάλει λαβράκι. Ο έρωτας τους συναντά καθώς περιφέρονται στην ιστορική ιταλική πρωτεύουσα πάνω στη βέσπα, και η Όντρεϊ Χέπμπορν κερδίζει το πρώτο της Όσκαρ.




Ο Πόνος της Αγάπης (1939 )

Μια θαυμάσια κομεντί, που ήταν υποψήφια για έξι Όσκαρ, μεταξύ τους για το όμορφο τραγούδι «Wishing». Ένας Ευρωπαίος γόης (Σαρλ Μπουαγιέ ) και μια πρώην χορεύτρια (Αϊρίν Νταν ) γνωρίζονται σε ένα υπερατλαντικό ταξίδι, ερωτεύονται, αλλά μια σειρά από παρεξηγήσεις εμποδίζουν προσωρινά τη σχέση τους. Οι φίλες του «Girlfriends’ Guide to Divorce» θα την έβλεπαν απολαμβάνοντας ένα ποτήρι ροζ σαμπάνιας, αφού αυτή η ταινία την έκανε μόδα στην εποχή της!
Πηγή: Νίκος Βουλαλάς/athinorama.gr

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο