28 Ιαν 2015

Δωρεάν «πολιτιστικές διαδρομές» στο Μέγαρο Μουσικής


Ξέρεις τι είναι μια «πολιτιστική διαδρομή»; Εμπειρογνώμονες σε θέματα τουρισμού και ανάπτυξης, σε συνεργασία με ...
το σωματείο «Διάζωμα», σε φέρνουν πιο κοντά σε αυτό το εγχείρημα στις 28/1 και στα πλαίσια του Megaron Plus.

Το πρώτο πιλοτικό προγράμμα πολιτιστικής διαδρομής βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου. Τι εννοούμε όμως όταν αναφερόμαστε σε μία «πολιτιστική διαδρομή»; Πρόκειται για ένα επώνυμο τουριστικό προϊόν και αποτελεί μια ολιστική αντιμετώπιση του πολιτισμού, που εμπεριέχει παρεμβάσεις για τα ίδια τα αρχαιολογικά μνημεία, αλλά και δημιουργία μόνιμων έργων υποδομής και πρόσβασης. Παράλληλα, ενσωματώνει την παράδοση, τα τοπικά προϊόντα και ενεργοποιεί τους πολίτες της εκάστοτε περιοχής.

Ο πρώτος από τους ομιλητές, ο Ιωάννης Ζηρίνης (ηλεκτρολόγος-μηχανολόγος ) είναι εμπειρογνώμων σε θέματα ανάπτυξης και ευρωπαϊκών πόρων και η ομιλία του έχει τίτλο «Πολιτιστικές διαδρομές: η δύναμη των συνεργειών όταν γίνεται πράξη» στην οποία θα αναλύσει τις προϋποθέσεις για την υλοποίηση αυτού του σχεδιασμού αλλά και τα οφέλη του. Στη συνέχεια, τη σκυτάλη παίρνει η Μπέττυ Χατζηνικολάου (νομικός και εμπειρογνώμων σε θέματα Τουρισμού ). Η εισήγησή της έχει θέμα: «Η πολιτιστική διαδρομή αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου: ένα ολοκληρωμένο εγχείρημα σύνδεσης του πολιτισμού με τον τουρισμό» και θα εστιάσει το ενδιαφέρον της στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου και επώνυμου τουριστικού προϊόντος με συνεκτικό στοιχείο τα αρχαία θέατρα της Ηπείρου. Ο κύκλος των ομιλιών θα κλείσει με εκείνη του Στράτου Ιωάννου (πολιτικός μηχανικός και Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Πρεβέζης Περιφέρειας Ηπείρου και Προέδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης του έργου «Πολιτιστική Διαδρομή Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου» ). Θα μιλήσει για το «Τι σημαίνει για την Ήπειρο η πολιτιστική διαδρομή των αρχαίων θεάτρων της». Το εν λόγω έργο γεννήθηκε μέσα από τη συνέργεια ανάμεσα στο σωματείο «Διάζωμα», τα Υπουργεία Τουρισμού και Πολιτισμού και την Περιφέρεια Ηπείρου.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε όλους, με την προϋπόθεση να προμηθευτείτε εγκαίρως το δελτίο προτεραιότητας. Η διανομή τους ξεκινά στις 5.30 μ.μ. Επιπλέον, η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας μέσω διαδικτύου από το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ ). Η σύνδεση θα είναι εφικτή την ίδια μέρα της εκδήλωσης μέσω της ιστοσελίδας του Μεγάρου (www.megaron.gr ).

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο