6 Ιαν 2015

Ποιοι ηθοποιοί θα ενσαρκώσουν Ολάντ και Βαλερί στη μεταφορά του βιβλίου της;

Mίνα Αγγελίνη

Είναι επίσημο: Το βιβλίο της Τριερβελέρ για τον Ολάντ γίνεται ταινία!

Χαμός στο Διαδίκτυο όπου όλοι σχολιάζουν πώς οι.... «50 αποχρώσεις του "Σ'ευχαριστώ για μια στιγμή"» θα μεταφερθούν στην μεγάλη οθόνη - Πρώτο θέμα στη Γαλλία και πάλι η πρώην «πρώτη κυρία»

Φωτιά πήρε το Twitter μετά την αποκάλυψη ότι, η πρώην ερωμένη του Φρανσουά Ολάντ θα μεταφέρει το βιτριολικό της βιβλίο για τον Γάλλο πρόεδρο στη «μεγάλη οθόνη». Η επιστήθια φίλη της Βαλερί Τριερβελέρ, ηθοποιός και παραγωγός, Σαιντά Ζαουάντ, δήλωσε στο περιοδικό "Gala" ότι η εταιρεία παραγωγής "Romarin Films" προχωρά στην κινηματογραφική προσαρμογή του μπεστ σέλερ, υπό τον τίτλο: "Merci pour ce moment" και εξετάζει το ενδεχόμενο συμπαραγωγής με γαλλικές και διεθνείς εταιρείες με τα social media να βάζουν στοίχημα για τους πρωταγωνισιτκούς ρόλους: του Ολάντ και της Βαλερί. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Liberation", η σχέση Βαλερί-Ολάντ θα προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2017 και μάλιστα, μετά τις προεδρικές εκλογές - πιθανότατα για να μην επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα. Την ίδια ώρα, η "Le Figaro" επισημαίνει ότι η Βαλερί κατάφερε για μία ακόμα φορά να επισκιάσει τον Ολάντ. 

Ελάχιστοι ασχολούνται στη Γαλλία με τις δηλώσεις του Σοσιαλιστή προέδρου, ωστόσο, η πρώην "πρώτη κυρία" της Γαλλίας βρίσκεται πλέον πάντα στην επικαιρότητα. Εξάλλου, όπως δήλωσε η στενή φίλη της Βαλερί, η ταινία θα αποκαλύψει και άγνωστες πτυχές της σχέσης του ζευγαριού και μάλιστα, όπως προβλέπει η Σαιντά, θα είναι η κινηματογραφική ταινία της χρονιάς (2017).

Η είδησης της μεταφοράς του βιβλίου υπό τον τίτλο "Merci pour ce moment", σχολιάστηκε με φαντασία από τους χρήστες στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. «Πενήντα αποχρώσεις του "Σ' ευχαριστώ για τη Στιγμή"», γράφει ένας χρήστης στο Twitter, ενώ ένας άλλος αναρωτιέται για τις... ερωτικές επιδόσεις του Φρανσουά Ολάντ στο κρεβάτι. Άλλος προτείνει να γυριστεί μιούζικαλ και όχι κινηματογραφική ταινία η σχέση Βαλερί - Ολάντ. Η Σαιντά, που είχε στηρίξει τον Ολάντ στην προεκλογική του εκστρατεία, υποστηρίζει ότι δεν ετοιμάζει μία ταινία αντιπαράθεσης αλλά ότι θέλει απλώς να αφηγηθεί τον αγώνα μίας ερωτευμένης γυναίκας, ακόμη κι αν η ιστορία είναι ασυνήθιστη επειδή ο άνδρας που αγαπάει είναι πρόεδρος της πέμπτης γαλλικής δημοκρατίας. 

Υπενθυμίζεται ότι, το βιβλίο της Τριερβελέρ, κυκλοφόρησε στη Γαλλία τον Σεπτέμβριο του 2014 και έκτοτε έχει πουλήσει περισσότερα από 730 χιλιάδες αντίτυπα κάνοντας πλουσιότερη την συγγραφέα του κατά ένα εκατομμύριο ευρώ. 

Πάντως, η Σαιντά Ζαουάντ, δεν αποκάλυψε τα ονόματα του σκηνοθέτη της ταινίας και των πρωταγωνιστών. Στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, όμως, πολλοί χρήστες κάνοντας χιούμορ μάντευαν το πρωταγωνιστικό δίδυμο. Οι περισσότεροι, πάντως, θεωρούν ότι για το ρόλο της Βαλερί, ιδανική θα ήταν η Ιζαμπέλ Ατζανί, αν και η ίδια έσπευσε να δηλώσει ότι δεν ενδιαφέρεται. Για τους Γάλλους, άλλες ηθοποιοί που θα μπορούσαν να μπουν στο πετσί του ρόλου με επιτυχία είναι η Αριέλ Ντομπάσλ και η Βαλερί Λεμερσιέ. Όσο για το ρόλο του Φρανσουά Ολάντ, ένας είναι ο κατάλληλος. Ο Ζεράρ Ντεπαρτιέ, όπως υποστηρίζει η πλειοψηφία των χρηστών. Αντιθέτως, για έναν άλλον χρήστη, η μεταφορά του βιβλίου στην «μεγάλη οθόνη» δεν πρόκειται να φέρει τα πάνω κάτω στη Γαλλία αφού τον ρόλο της Βαλερί θα υποδυθεί η Μαριόν Κοτιγιάρ και του Ολάντ ένας... πιγκουίνος!

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο