8 Ιαν 2015

Νέο διευθυντή αναζητά το Μουσείο Μπενάκη

Τον διάδοχο του Άγγελου Δεληβορριά αναζητά πλέον από σήμερα και επισήμως το Μουσείο Μπενάκη, καθώς «βγήκε στον αέρα» η προκήρυξη.... για τη θέση του νέου διευθυντή, δυόμισι μήνες μετά τη δημόσια ανακοίνωση της οικειοθελούς αποχώρησης του ανθρώπου που ταυτίστηκε με την άνθιση και την εξέλιξη του μουσείου σε ένα από τα πιο σημαντικά και δραστήρια ιδρύματα του είδους με διεθνή αναγνώριση. 

Ο νέος διευθυντής- σύμφωνα με την προκήρυξη - θα πρέπει να είναι «δυναμικός, δημιουργικός και έμπειρος» και εκτός των πανεπιστημιακών περγαμηνών και της εργασιακής εμπειρίας που θα πρέπει να διαθέτει, στα απαραίτητα προσόντα του αναφέρεται και «η χαρισματική και εξωστρεφής προσωπικότητα με άνεση στις ανθρώπινες σχέσεις». Η θητεία του θα είναι πενταετής.

Δεν υπάρχει περιορισμός ως προς την ηλικία των υποψηφίων. Η αξιολόγηση των φακέλων θα αρχίσει στα τέλη Φεβρουαρίου και θα συνεχιστεί μέχρι την πλήρωση της θέσης ή μέχρι την περαίωση της διαδικασίας.

Την πλήρη προκήρυξη μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του.

Κι ενώ το Μουσείο Μπενάκη αναζητά ήδη τον διάδοχο του χαρισματικού κατά κοινή ομολογία Άγγελου Δεληβορριά, ένα άλλο μεγάλο μουσείο της Ελλάδας, το Μουσείο Ακρόπολης, αν και μετρά ήδη πεντέμισι χρόνια παρουσίας, δεν έχει ακόμη αποκτήσει διευθυντή, καθώς δεν έχει υπογραφεί η κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Πολιτισμού και Οικονομικών που θα καθορίζει την αμοιβή του.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο