30 Ιαν 2015

Angelina Jolie: Η συγκλονιστική επιστολή της που μας συγκίνησε

Η διάσημη ηθοποιός του Hollywood βρέθηκε, μαζί με την υπόλοιπη ανθρωπιστική αποστολή των Ηνωμένων Εθνών, σε έναν καταυλισμό προσφύγων από την Συρία, συμπεριλαμβανομένου ...του στρατοπέδου Domiz, όπου φιλοξενούνται πάνω από 50.000 άτομα, πρόσφυγες από τη Συρία.

Η Jolie δήλωσε συγκλονισμένη από τις συνθήκες διαβίωσης αυτών των ανθρώπων και υποστήριξε ότι ο εμφύλιος στη Συρία είναι η αιτία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ιράκ, ζητώντας από τις εμπλεκόμενες πλευρές να δώσουν μια δίκαιη και ειρηνική λύση.

«Από την τελευταία φορά που επισκέφθηκα το Ιράκ, άλλοι δύο εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ξεριζωθεί από τα σπίτια τους. Αυτή τη φορά οι πρόσφυγες είναι και Ιρακινοί πολίτες. Πρέπει επιτέλους οι ηγέτες αυτού του κόσμου να δώσουν μια λύση στο πρόβλημα των ανθρώπων της Μέσης Ανατολής, του Ιράκ και της Συρίας» δήλωσε η ηθοποιός σε ομιλία που έβγαλε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της στην περιοχή, ενώ πρόσθεσε συγκλονισμένη: «Τίποτα δεν μπορούσε να με προετοιμάσει για τις ιστορίες που άκουσα από τους πρόσφυγες. Γνώρισα παιδιά που οι γονείς τους σκοτώθηκαν και είναι μόνα τους πια. Έναν 19χρονο που δουλεύει για να ταΐσει μόνος του τα 7 του αδέρφια. Γνώρισα μητέρες που τα παιδιά τους έχουν απαχθεί από τους φανατικούς Ισλαμιστές της ISIL. Σαν μητέρα δεν μπορώ να φανταστώ μεγαλύτερο τρόμο. Εκείνες έχουν τρελαθεί σκεπτόμενες τι μπορεί να συμβαίνει στα παιδιά τους. Η διεθνής κοινότητα πρέπει να κάνει περισσότερα. Η Μέση Ανατολή είναι ένα πεδίο όπου η δυτική κοινωνία δοκιμάζεται συνεχώς. Και προς το παρόν αποτυγχάνουμε».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο