16 Δεκ 2014

Michael Bond: Ο συγγραφέας που δημιούργησε το αρκουδάκι «Πάντινγκτον»

«Τα παιδιά σήμερα έχουν χάσει ένα κομμάτι της αθωότητας τους» δηλώνει ο συγγραφέας των μπεστ σέλερ βιβλίων με πρωταγωνιστή τον αρκούδο Πάντινγκτον, η ιστορία του...
μεταφέρθηκε στην μεγάλη οθόνη!

Την παραμονή των Χριστουγέννων του 1956, ο Βρετανός συγγραφέας Michael Bond, αγοράζει ένα αρκουδάκι στην γυναίκα του. «Αγόρασα το μικρό αρκουδάκι γιατί το είδα μόνο του σε ένα ράφι ενός λονδρέζικου μαγαζιού και το λυπήθηκα. Το πήρα στο σπίτι σαν δώρο για την γυναίκα μου Brenda και το ονόμασα Πάντινγκτον. Του έδωσα το όνομα της περιοχής όπου μέναμε, δίπλα στον σταθμό του Πάντινγκτον. Έγραψα κάποιες ιστορίες για μία αρκούδα, πιο πολύ για πλάκα! Μερά από δέκα ημέρες συνειδητοποίησα ότι είχα ένα έτοιμο βιβλίο στα χέρια μου. Δεν θα πω ότι το έγραψα απευθυνόμενος αποκλειστικά στα παιδιά, αλλά σκέφτηκα να γράψω κάτι που θα άρεσε να διαβάσω όταν ήμουν μικρός» είχε πει ο Bond για τον αρκούδο Πάντινγκτον, τον πρωταγωνιστή στα 20 μπεστ σέλερ βιβλία του, που αγαπήθηκε όσοι λίγοι ήρωες.

Πρόσφατα, η ιστορία του αρκούδου, έγινε ταινία σε σκηνοθεσία του Paul King και πρωταγωνιστές την Nicole Kidman και τον Hugh Bonneville. Ο 88χρονος συγγραφέας Michael Bond μιλώντας στο BBC Radio 4's Today, μίλησε για τον διάσημο αρκούδο του και αναφέρθηκε στα παιδιά σήμερα. «Βρίσκετε θλιβερό το γεγονός ότι ο Πάντινγκτον είναι σήμερα η επιτομή της αθωότητας; Τα σημερινά παιδιά δεν νομίζετε ότι μεγαλώνουν πολύ γρήγορα;» ήταν η ερώτηση του δημοσιογράφου με τον Bond να απαντά: «Ναι, νομίζω ότι τα παιδιά έχουν χάσει μεγάλο κομμάτι της αθωότητας τους». 

Για την ταινία «Πάντινγκτον», ο Bond δηλώνει ενθουσιασμένος με το απότελεσμα: «Νομίζω ότι έκαναν μία τρομερά καλή δουλειά. Ήμουν λίγο ανήσυχος στην αρχή γιατί όταν γράφεις ένα βιβλίο για έναν αρκούδο για τόσα χρόνια, είναι σαν έχεις ένα παιδί και να το βγάζεις στον κόσμο. Έλεγα "τι θα συμβεί στην ταινία;". Αλλά δεν έπρεπε να είμαι ανήσυχος γιατί ο Πάντινγκτον έχει γερά τα πόδια του στη γη. Μου αρέσει γιατί η ταινία βασίζεται στο πνεύμα των βιβλίων. Είναι πολύ λυπηρή σε κάποια σημεία και πολύ αστεία σε κάποια άλλα», είπε. 

Αλήθεια, τι ετοιμάζει αυτή την περίοδο; «Είμαι στα μισά ενός νέου βιβλίου Πάντινγκτον. Προσπαθώ να δω τον κόσμο μέσα από τα μάτια του» λέει ο 88χρονος συγγραφέας που δηλώνει ότι θα γράφει όσο αντέχει: «΄Ενα από τα καλά του να είσαι συγγραφέας είναι ότι διατηρείσαι νέος. Νομίζω ότι είμαι πολύ τυχερός ότι στην ηλικία των 88 συνεχίζω να γράφω βιβλία».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο