23 Δεκ 2014

Στους κινηματογράφους τελικά η ταινία The Interview

Πρόκειται για την ταινία που φέρεται να ήταν η αιτία πίσω από τον πολύκροτη κυβερνο-επίθεση έναντι της Sony, επίθεση που οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν... αποδώσει στη Βόρεια Κορέα.

Την προβολή της ταινίας The Interview ανήμερα τα Χριστούγεννα, σε περιορισμένο αριθμό αιθουσών στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και μέσω διαδικτύου, αποφάσισε η εταιρεία Sony, όπως αναφέρουν διάφορες αλυσίδες κινηματογράφων στις ΗΠΑ.

Πρόκειται για την ταινία που φέρεται να ήταν η αιτία πίσω από τον πολύκροτη κυβερνο-επίθεση έναντι της Sony, επίθεση που οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αποδώσει στη Βόρεια Κορέα. Η Πιονγκγιάνγκ αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες και έχει καλέσει την Ουάσιγκτον να ερευνήσουν «από κοινού» την υπόθεση.

Η Sony δεν έχει εκδώσει ακόμα επίσημη ανακοίνωση, όμως πριν από λίγες ημέρες είχε αναφέρει πως αναζητά «εναλλακτικές πλατφόρμες» για την προβολή της σατιρικής ταινίας, που πραγματεύεται σχέδιο δολοφονίας του ηγέτη της Βορείου Κορέας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έχει επικρίνει δριμύτατα τη Sony για την αρχική απόφασή της να αποσύρει την ταινία, τονίζοντας πως με την ενέργεια αυτή ουσιαστικά υπέκυψε στην προσπάθεια επιβολής λογοκρισίας από την πλευρά «κάποιου, κάπου δικτάτορα».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο