23 Δεκ 2014

Οταν ο Τζο Κόκερ συνάντησε την Κιμ Μπάσιντζερ

Η χαρακτηριστική του φωνή «έντυσε» την πιο διάσημη σκηνή στριπτίζ στην ιστορία του κινηματογράφου...
Μεγάλη απώλεια για την παγκόσμια μουσική σκηνή ο θάνατος του Joe Cocker σε ηλικία 70 ετών, όπως ανακοίνωσε ο μάνατζέρ του τη Δευτέρα. Σήμα κατατεθέν του το «γρέζι» στη φωνή του και η γεμάτη ένταση σκηνική του παρουσία.

Ακόμα και όσοι δεν ήταν φαν του, τον θυμούνται από την ταινία 91/2 εβδομάδες καθώς η χαρακτηριστική του φωνή «έντυσε» την πιο διάσημη σκηνή στριπτίζ στην ιστορία του κινηματογράφου.



Ο Cocker, που είχε γεννηθεί στις 20 Μαΐου 1944 στο Σέφιλντ της Βρετανίας, έχασε τη ζωή του μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο των πνευμόνων. «Ήταν απλά μοναδικός» δήλωσε ο ατζέντης του Barrie Marshall προσθέτοντας ότι «το κενό του θα είναι αδύνατο να καλυφθεί».

Η διεθνής αναγνώρισή του ξεκίνησε το 1964 στον χώρο των μπλουζ και της ροκ.

Ο Cocker δημιούργησε 40 δίσκους και γύρισε όλο τον κόσμο με τις συναυλίες του.

Το 1983 βραβεύθηκε με Grammy για το τραγούδι «Up Where We Belong», ένα ντουέτο με την Jennifer Warnes και το 2007 έλαβε τιμητικό βραβείο για τη συνεισφορά του στη μουσική.

Το περιοδικό Rolling Stone κατέταξε τον Cocker στο νούμερο 97 στον κατάλογο με τους 100 μεγαλύτερους τραγουδιστές στην ιστορία.

Τα τραγούδια που τον έκαναν διάσημο ήταν τα «You are So Beautiful», «With a Little Help from my Friends», «Unchain My Heart» και «Summer in the City».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο