15 Δεκ 2014

Δωρεάν Όπερα στο Πεδίο του Άρεως από την Λυρική


Μια συναυλία για όλους, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Αθηναίων στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Χριστούγεννα στην Αθήνα»...
Με μια λαμπερή Χριστουγεννιάτικη συναυλία η Εθνική Λυρική Σκηνή συνεχίζει τις καλλιτεχνικές δράσεις της σε χώρους απρόσμενους, στο πλαίσιο της καλλιτεχνικής της εξωστρέφειας. Την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014 στις 17.00 στο Πεδίον του Άρεως -στην καρδιά της Αθήνας-, θα πραγματοποιηθεί μοναδική συναυλία με τη συμμετοχή καταξιωμένων Μονωδών, της Παιδικής Χορωδίας της ΕΛΣ και μικρού μουσικού συνόλου.

Αριστουργηματικές άριες και ντουέτα από εμβληματικές όπερες των Μότσαρτ, Ροσσίνι, Βέρντι, Πουτσίνι και Μπιζέ, αλλά και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια που θα ερμηνεύσει η Παιδική Χορωδία της ΕΛΣ, θα πλημμυρίσουν για πρώτη φορά το χώρο του πιο ιστορικού άλσους της πόλης των Αθηνών, δίνοντας μέσα στην καρδιά των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς μια λυρική νότα στην καθημερινότητα των Αθηναίων και στο εορταστικό κλίμα των ημερών.

Κάτω από τον Αττικό Ουρανό, η Κάρμεν θα συναντήσει τον Κουρέα της Σεβίλλης, ενώ ο Ριγολέττος θα περιμένει στη γωνία Αλεξάνδρας και Μαυροματαίων τον Παπαγκένο και την Παπαγκένα από τον Μαγικό Αυλό, την ώρα που ο Αλφρέντο και η Βιολέτα από την Τραβιάτα θα παίρνουν τις θέσεις τους για να μας ευχηθούν "στην υγειά μας", λίγο πριν την εκπνοή του 2014.

Η μουσική διεύθυνση της συναυλίας είναι της Μάτας Κατσούλη. Ερμηνεύουν οι καταξιωμένοι Μονωδοί της ΕΛΣ: Χάρης Ανδριανός (βαρύτονος), Ειρήνη Καράγιαννη (μεσόφωνος), Μαρία Μητσοπούλου (υψίφωνος) και Νίκος Στεφάνου (τενόρος).




Πεδίον του Άρεως

(Λ. Αλεξάνδρας και Μαυροματαίων)

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014 / Ώρα έναρξης: 17.00

Ελεύθερη είσοδος

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο