26 Δεκ 2014

Ο Δήμος Αθηναίων υποδέχεται το 2015 με τον Μαραβέγια!

Ο Δήμος Αθηναίων μας προσκαλεί να υποδεχτούμε όλοι μαζί το 2015, με εκδηλώσεις που θα ξεκινήσουν από νωρίς την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς...
Χριστουγεννιάτικα εργαστήρια, θεατρικές παραστάσεις και εικαστικά παιχνίδια θα γεμίσουν την τελευταία ημέρα του χρόνου με χαρούμενες και δημιουργικές δραστηριότητες για τα παιδιά, στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στον Πεζόδρομο της Πανόρμου. Λίγες ώρες αργότερα, το ραντεβού της Αθήνας ανανεώνεται και φέτος στον Πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου, όπου με φόντο την Ακρόπολη, θα απολαύσουμε ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα με πολλές εκπλήξεις, για να γιορτάσουμε μαζί την έλευση της νέας χρονιάς!

Από την κεντρική εκδήλωση στο Θησείο δεν θα μπορούσαν να λείψουν τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων, σε ένα ξεχωριστό εορταστικό πρόγραμμα, που θα πλαισιώσει φέτος την εκρηκτική πολυπολιτισμική μουσική παράσταση του Κωστή Μαραβέγια.

Το πρόγραμμα θα ανοίξει δυναμικά η Φιλαρμονική, για να ακολουθήσει η Συμφωνική Ορχήστρα με το εξαιρετικά πλούσιο ρεπερτόριό της. Τη σκυτάλη θα πάρει ο Κωστής Μαραβέγιας, που με την πληθωρική μουσική του έκφραση και την αστείρευτη διάθεση και θετική του ενέργεια θα μας παρασύρει στο πιο χαρούμενο εορταστικό πάρτι της χρονιάς. Ο καλύτερος τρόπος για να υποδεχτούμε όλοι μαζί το 2015!

Η εκδήλωση θα κλείσει με παραδοσιακή και λαϊκή μουσική από το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων και τον Μπάμπη Τσέρτο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Παραμονής Πρωτοχρονιάς

Πλατεία Κλαυθμώνος

11.00 - 12.00 Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι: Στέλνουμε γράμμα στον Άγιο Βασίλη! Από τα Παιχνιδοκαμώματα.

12.00 - 13.00 Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι: Φτιάχνουμε το δεντράκι των ευχών! Από τα Παιχνιδοκαμώματα.

12.00 - 13.00 Θεατρική παράσταση «Ζητούνται ξωτικά!» από την ομάδα Paperdollwise: Τα παιδιά καλούνται να λύσουν το μυστήριο της εξαφάνισης των ξωτικών. Μέσα από μία σειρά παιχνιδιών, εκφράζονται δημιουργικά, συνεργάζονται, υποδύονται ρόλους, συναγωνίζονται, διασκεδάζουν και στο τέλος ανακαλύπτουν πως τα ξωτικά... είναι ανάμεσα μας...

13.00 - 15.00 Μουσικό εργαστήρι: Το μουσικό κουτί της Ανακυκλούπολης! ! (Οι μικροί μας φίλοι φτιάχνουν ξεχωριστά μουσικά όργανα από ανακυκλώσιμα υλικά. Τα στολίζουν, τα κουρδίζουν και από το Μουσικό Κουτί, μαζί με χίλιες ευχές, τρελές ιδέες και την ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ παρέα, ξεκινούν για τα πιο μουσικά Χριστούγεννα). Από την ARTVENTURE.

14.00 - 15.00 Θεατρική παράσταση «Ο Άη Βασίλης και τα ζωντανά παιχνίδια» από την ομάδα Χρόνος Δράσεις: Η "Αγάπη", η ομορφότερη κούκλα με τις μαγικές ικανότητες είναι έτοιμη να βάλει τα παιχνίδια στα κουτιά και να ξυπνήσει τον Αϊ Βασίλη, για τη φετινή του παράδοση. Τι θα συμβεί όμως όταν τα παιχνίδια ζωντανεύουν και ζητάνε από την Αγάπη να τα μεταμορφώσει ... όταν επιθυμούν να είναι κάτι άλλο; Θα καταφέρει μαζί με τα παιδιά να επαναφέρει την τάξη, όταν ένα κουκλόσπιτο που θέλει να γίνει ουρανοξύστης, αναστατώνει ολόκληρο το εργαστήριο με τα ψέματα και τις σκανταλιές του; Στην παράσταση τα γίνονται μικροί ηθοποιοί!

16.00 - 17.00 Θεατρική παράσταση «Ο Άη Βασίλης και τα ζωντανά παιχνίδια» από την ομάδα Χρόνος Δράσεις

Πεζόδρομος Πανόρμου & Λαρίσης

12.00 - 14.00 «Άνθρωποι της πόλης!», εικαστικό εργαστήριο με τεχνικές θεατρικού παιχνιδιού. Πώς μοιάζουν οι άνθρωποι που ζουν στην πόλη μας; Πώς περνάνε την ημέρα τους, πως ντύνονται και πως περπατούν; Χάρτινες ανθρώπινες φιγούρες δίνουν το ερέθισμα για να παίξουμε και να δημιουργήσουμε τα δικά μας πορτρέτα με μικτές τεχνικές, που θα στολίσουν τον πεζόδρομο! Από τις Μικρές Ιστορίες.

Κεντρική Σκηνή Θησείο - Πεζόδρομος Αποστόλου Παύλου και Ηρακλειδών

Εορτασμός παραμονής πρωτοχρονιάς

23.00 - 03.00 Συναυλία των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων με τη συμμετοχή του Κωστή Μαραβέγια!

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο