20 Νοε 2014

Στη Μαργαρίτα Μαντά το βραβείο σκηνοθεσίας στο 36ο Διεθνές Φεστιβάλ Καΐρου


Το βραβείο σκηνοθεσίας κέρδισε η Μαργαρίτα Μαντά, για τη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία της με τίτλο «Για πάντα», στο 36ο Διεθνές Φεστιβάλ Καΐρου που ...
ολοκληρώθηκε την Τρίτη με ταινία λήξης την «Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βούλγαρη, στο πλαίσιο αφιερώματος του Φεστιβάλ στον ελληνικό κινηματογράφο.

Στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Καϊρου, συμμετείχαν 15 διεθνείς παραγωγές από 18 χώρες, η επιλογή των οποίων έγινε από το νέο πρόεδρο του Φεστιβάλ και γνωστό Αιγύπτιο κριτικό κινηματογράφου, Σαμίρ Φαρίντ.

Η ιστορία της ταινίας «Για πάντα» , σε σενάριο Μαργαρίτας Μαντά, εκτυλίσσεται ανάμεσα σε δύο μοναχικούς ανθρώπους που ζουν σε μια πόλη που αργοπεθαίνει από έλλειψη αγάπης, την Αθήνα. Οι πρωταγωνιστές (Άννα Μάσχα και Κώστας Φιλίππου) θα συναντηθούν στην αυγή μιας καινούργιας, φωτεινής μέρας.

Η ταινία είναι αφιερωμένη στον Θεόδωρο Αγγελόπουλο, αφού η Μαργαρίτα Μαντά, υπήρξε βοηθός του επί σειρά ετών.

Τέλος, στο αφιέρωμα του Φεστιβάλ Καΐρου στον ελληνικό κινηματογράφο, προβλήθηκαν 11 μεγάλου μήκους ταινίες, παραγωγής από το 1955 έως το 2011. Παρόντες ήταν ο Μενέλαος Καραμαγγιώλης, του οποίου η ταινία J.A.C.E. συμμετείχε στο αφιέρωμα, καθώς και η Φοίβη Αγγελοπούλου, ως ειδική καλεσμένη του Φεστιβάλ, προκειμένου να παρουσιάσει τρεις ταινίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου, στο πλαίσιο του αφιερώματος.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο