19 Οκτ 2014

Τέθριππο της θεάς Νίκης θα φιλοξενηθεί στο Μουσείο Ακρόπολης (pic)

Το μουσείο της Ακρόπολης θα υποδεχθεί ανήμερα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου ένα χάλκινο τέθριππο της θεάς Νίκης από τη συλλογή του Θεόφιλου Χάνσεν.

Ο Θεόφιλος Χάνσεν υπήρξε ...αρχιτέκτονας σπουδαίων νεοκλασικών κτηρίων στην Ελλάδα και την κεντρική Ευρώπη του 19ου αιώνα.

Παράλληλα, θα γίνει και παρουσίαση στο κοινό από τους αρχαιολόγους-φροντιστές του μουσείου για την επίδραση των γλυπτών της Ακρόπολης στη δημιουργία ελληνικής Αναγέννησης στον δυτικό κόσμο.

Το χάλκινο τέθριππο, θα παραμείνει στο Μουσείο Ακρόπολης έως τις 18 Ιανουαρίου 2015.

Το τέθριππο προέρχεται από το Μουσείο Εφαρμοσμένων Τεχνών της Βιέννης και αποτελεί μέρος της έκθεσης «Ελληνική Αναγέννηση: Η αρχιτεκτονική του Θεόφιλου Χάνσεν (1813-1891)» που πραγματοποιείται στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη.


Την ημέρα της 28ης Οκτωβρίου, το Μουσείο Ακρόπολης θα είναι ανοιχτό για το κοινό από τις 8 π.μ. έως τις 8 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο. Πληροφορίες για το πρόγραμμα των παρουσιάσεων θα ανακοινωθούν σύντομα στην ιστοσελίδα www.theacropolismuseum.gr.

Με την έναρξη του χειμερινού ωραρίου λειτουργίας του, το μουσείο Ακρόπολης που θα ισχύσει από την 1η Νοεμβρίου έως και την 31η Μαρτίου θα είναι ανοιχτό και την Δευτέρα, από τις 9 π.μ. έως τις 5 μ.μ., προκειμένου να ανταποκριθεί στον αυξημένο αριθμό επισκεπτών στη χώρα μας.

Με αυτή την αλλαγή, οι ώρες λειτουργίας του Μουσείου για το παραπάνω διάστημα θα έχουν ως εξής: Δευτέρα έως Πέμπτη: 9 π.μ. - 5 μ.μ. , Παρασκευή: 9 π.μ. - 10 μ.μ., Σάββατο και Κυριακή: 9 π.μ. - 8 μ.μ.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο