30 Οκτ 2014

Δημοπρασία έργων νέων καλλιτεχνών στη Θεσσαλονίκη

Για πρώτη φορά στην 30ετή και πλέον ιστορία του το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη διοργανώνει δημοπρασία έργων τέχνης νέων καλλιτεχνών.

Πρόκειται για ...66 έργα 43 συνολικά νέων καλλιτεχνών που επιλέχθηκαν από τεχνοκριτικούς του μουσείου (με τη βασική προϋπόθεση να είναι απόφοιτοι σχολής καλών τεχνών), τα οποία μετά από έκθεσή τους στους χώρους του Μουσείου θα δημοπρατηθούν με τιμή εκκίνησης τα 100 ευρώ!

"Η πρωτοβουλία έχει ως στόχο την ανάπτυξη της ελληνικής αγοράς Τέχνης, την υποστήριξη των νέων καλλιτεχνών και κυρίως τη δημιουργία θεσμού διεθνούς προβολής και εξωστρέφειας από ένα μουσείο που διάγει μάλλον δύσκολες για την επιβίωσή του μέρες", έλεγε χαρακτηριστικά παρουσιάζοντας την επικείμενη έκθεση και δημοπρασία η πρόεδρος του Μουσείου κ.Ξανθίπη Χόιπελ.

"Με ανάλογες εκδηλώσεις μπορούμε να χτίσουμε ξανά ένα κοινό συλλεκτών και το ΜΜΣΤ να γίνει εκ νέου ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στο φιλότεχνο κοινό και τους νέους – ιδιαίτερα – καλλιτέχνες. Στο πλαίσιο αυτό η πρωτοβουλία έχει ως στόχο την ανάπτυξη της ελληνικής αγοράς Τέχνης "υπογράμμισε η επιμελήτρια της έκθεσης – ιστορικός της τέχνης κ.Θούλη Μυσιρλόγλου.

Τις διαδικασίες της δημοπρασίας που θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του Μουσείου την επόμενη Πέμπτη 6 Νοεμβρίου στις 9 μ.μ., ανέλαβε ο οίκος δημοπρασιών "Myro Antiques House" και ο εκπρόσωπός του κ.Σταύρος Μυρωνίδης.

Τα υπό δημοπράτηση έργα τέχνης εκτίθενται ήδη στο μουσείο και θα παραμείνουν στους χώρους έκθεσής τους και μετά τη δημοπρασία (ως τις 23 Νοεμβρίου – ημερομηνία λήξης της έκθεσης).

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο