29 Οκτ 2014

Φάκλαρης: «Στην Αμφίπολη έγινε παρέλαση τυμβωρύχων»

Βέβαιος για τη σύληση του τάφου της Αμφίπολης εμφανίζεται ο καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας Παναγιώτης Φάκλαρης, ο οποίος δηλώνει ότι στο ταφικό μνημείο.... δεν έχει θαφτεί βασιλιάς. 

«Ο τάφος είναι συλημένος χωρίς καμία αμφιβολία», δηλώνει ο καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Π. Φάκλαρης, σε συνέντευξη του σε τηλεοπτικό σταθμό.

Ακόμα και για παρέλαση τυμβωρύχων έκανε λόγο ο έμπειρος καθηγητής, δηλώνοντας ότι, «Από την αρχή ήταν σαφές ότι ο τάφος της Αμφίπολης έχει συληθεί. Εγώ από την άνοιξη έλεγα στους φοιτητές μου ότι αν βρεθεί ο τάφος θα είναι συλημένος. Εκτιμώ ότι έχει συληθεί τουλάχιστον δύο φορές και μιλάμε οπωσδήποτε για παρέλαση τυμβωρύχων».

Η «αναστάτωση» στα δάπεδα του δεύτερου και τρίτου θαλάμου, αλλά και η φθορά του ψηφιδωτού είναι, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Φάκλαρη, η απόδειξη ότι οι τυμβωρύχοι έσκαψαν για να βρουν θησαυρό.

Κλείνοντας, ο κύριος Φάκλαρης ανέφερε ότι δε θα βρεθεί ποτέ το όνομα του νεκρού που θάφτηκε στο ταφικό μνημείο, καθώς δεν έχει βρεθεί επιγραφή, ενώ δηλώνει με βεβαιότητα ότι δεν έχει θαφτεί εκεί βασιλιάς.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο