31 Οκτ 2014

Στόχος ληστών το Θεατρικό Μουσείο στην Ακαδημίας

Στόχος ληστών έγινε πριν από λίγες ημέρες το Θεατρικό Μουσείο επί της οδού Ακαδημίας 50..., χωρίς όμως να αφαιρεθούν ή να υποστούν φθορά τα σπάνια εκθέματά του που φωτίζουν την ιστορία του νεοελληνικού θεάτρου.

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του μουσείου Κώστας Γεωργουσόπουλος δήλωσε στο ΑΠΕ ότι οι επιτήδειοι, εκμεταλλευόμενοι το Σαββατοκύριακο και την αργία της 28ης Οκτωβρίου, παραβίασαν την πόρτα του μουσείου που στεγάζεται στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Αθηναίων, και εισήλθαν στους χώρους του. οι δράστες, αφού έψαξαν όλες τις αίθουσες και πέταξαν στο έδαφος τα περιεχόμενα των γραφείων και των βιβλιοθηκών, αφαίρεσαν τρεις υπολογιστές και κάποιες συλλεκτικές φιγούρες του Καραγκιόζη που είχε φιλοτεχνήσει ο Ευγένιος Σπαθάρης.

«Την εισβολή αντιλήφθηκε ο μοναδικός υπάλληλος του μουσείου που συνεχίζει να απασχολείται κανονικά, αφού το σύνολο του προσωπικού έχει προβεί σε επίσχεση εργασίας, μιας και τους οφείλονται από το υπουργείο Πολιτισμού τα δεδουλευμένα δύο χρόνων» επισημαίνει ο πρόεδρος του ΔΣ του μουσείου τονίζοντας πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το μουσείο γίνεται στόχος ληστών. Πριν από κάποια χρόνια είχαν κλαπεί τα εξωτερικά μηχανήματα κλιματισμού του κτιρίου. Στον χώρο βρέθηκαν χρησιμοποιημένες σύριγγες, γεγονός που οδηγεί τους υπευθύνους στο συμπέρασμα ότι οι εισβολείς ήταν τοξικομανείς. Αυτή τη φορά είχαν σκορπίσει στο έδαφος και σπίρτα, με κίνδυνο να προκληθεί φωτιά.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο