23 Ιουλ 2014

«Στο έλεος των τρωκτικών τα σκηνικά των Ολυμπιακών Αγώνων»

Στο υπουργείο Οικονομικών παραπέμπει ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός, προκειμένου η Βουλή... να ενημερωθεί σχετικά με το τι έχει γίνει με τα σκηνικά έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στο κοινοβούλιο, ο κ. Ανδριανός επισημαίνει, ότι το Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων (σ.σ. εκεί βρίσκονται σήμερα τα σκηνικά) το διαχειρίζεται η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου ΑΕ, η οποία υπάγεται στο υπουργείο Οικονομικών.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε, μετά από ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κωνσταντίνου Δαμαβολίτη, ο οποίος αναφέρει ότι, επισκέφθηκε ο ίδιος το Ολυμπιακό Κέντρο των Άνω Λιοσίων για να διαπιστώσει πως η ελληνική πολιτεία εγκατέλειψε τα σκηνικά με τα οποία έγινε στάση στην Ιστορία στην έναρξη μιας από τις πιο επιτυχημένες ολυμπιάδες των νεότερων χρόνων.

Ο κ. Δαμαβολίτης περιγράφει, ότι σήμερα τα σκηνικά αυτά βρίσκονται παρατημένα στο έλεος των κάθε είδους τρωκτικών και των καιρικών συνθηκών, σε έναν χώρο στεγασμένο αλλά ανοιχτό βρίσκονται όλα, κακοστοιβαγμένα και διαλυμένα από την τελετή λήξης των ολυμπιακών αγώνων, ενώ τα πολύ μεγάλα σκηνικά είναι πεταμένα κάπου στον χώρο και βρέχονται με αποτέλεσμα να έχουν υποστεί μεγάλες φθορές.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο