21 Ιουλ 2014

Συνεχίζει να γοητεύει το 20ό Διεθνές Φεστιβάλ Χορού


Το 20ό Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας συνεχίζει να φωτίζει ενδιαφέρουσες πτυχές της σύγχρονης ελληνικής και διεθνούς χορευτικής δημιουργίας, της...
θεωρητικής σκέψης για τις παραστατικές τέχνες, της εξειδικευμένης εκπαίδευσης, αλλά και το «παιχνίδι» του χορού που αφορά όλους, επαγγελματίες, σπουδαστές, ερασιτέχνες και κοινό. Οι θεατές για τις επόμενες ημέρες θα μπορούν να απολαύσουν τις εξής παραστάσεις:Μέττε Ίνγκβαρτσεν (20 Ιουλίου, 12.00, 19.00, 20.30, 22.00, Μέγαρο Χορού - Κεντρική Αίθουσα):

Ένας τελείως διαφορετικός χορογραφικός κόσμος, άυλος και άχρονος, ένα σύμπαν καμωμένο από εφήμερα άπιαστα υλικά (ήχους, φως, φυσαλίδες, αφρό), παρουσιάζεται μέσα από το έργο «Evaporated Landscapes» της Δανής χορογράφου Μέττε Ίνγκβαρτσεν, η οποία παρουσιάζει δουλειά της για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Αερίτες (22 Ιουλίου, 22.00, Μέγαρο Χορού - Κεντρική Αίθουσα):

Για την οδύνη των ξεριζωμένων σωμάτων «μιλά» η χορογραφία «Πλάνητες» της Πατρίσιας Απέργη, η οποία παρουσιάζεται για τρίτη φορά στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας με την ομάδα της, Αερίτες.

«Πετρόσουπα» (24 Ιουλίου, 22.00, Αμφιθέατρο Κάστρου): Η «Πετρόσουπα», από κινέζικος λαϊκός μύθος, μαγειρεύτηκε σε ένα μουσικό παραμύθι, από μια μεγάλη συντροφιά παιδιών και μεγάλων, ώστε ο ευωδιαστός ατμός από το τσουκάλι της να μεταφέρει το άρωμά της προσφοράς και της αλληλεγγύης.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο